Weiss na zraze: "Čaká nás kľúčový dvojzápas kvalifikácie"

NETKY.SK • 5 Október 2010, 07:46 • 2 min
Weiss na zraze: "Čaká nás kľúčový dvojzápas kvalifikácie"

Weiss na zraze: "Čaká nás kľúčový dvojzápas kvalifikácie"

slovakia

left justify in out

img

Hlavný kormidelník slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss privítal na pondelňajšom zraze v Senci väčšinu z 23 hráčov, ktorí figurujú v nominácii na blížiaci sa dvojzápas kvalifikácie EURO 2012. V piatok 8. októbra o 17.00 SELČ sa Slováci predstavia v Jerevane v súboji B-skupiny proti domácemu Arménsku, o štyri dni neskôr v Žiline (v utorok 12. októbra o 20.30 h) privítajú Írsko - kandidáta na postup a po septembrovom kvalifikačnom odpichu tabuľkového lídra.
Neskôr sa k tímu pripoja Martin Škrtel, Vladimír Weiss ml. či Zdeno Štrba. Na zraze v seneckom Hoteli Dolphin chýbal aj stredopoliar Juraj Kucka, ktorého v drese Sparty Praha čakal večer zápas v Olomouci. Stratou pre národný tím je neúčasť útočníka Róberta Vitteka, pre ktorého sa jesenná časť sezóny pre zranenie kolena predčasne skončila. V kádri chýba aj obranca Marek Čech, ktorý pre zlomeninu záprstných kostičiek na nohe nebol k dispozícii ani v septembrovom dvojzápase s Macedónskom (1:0) a Ruskom (1:0). Naopak, v tíme sa už objavil Stanislav Šesták, najlepší strelec Slovenska v minulej kvalifikácii MS 2010. Pozvánku od trénera Weissa si vyslúžil aj navrátilec do národného tímu - útočník Filip Šebo z bratislavského Slovana či brankár Martin Dúbravka z MŠK Žilina.
"Všetci vieme, čo nás čaká. Je to jeden z kľúčových dvojzápasov v skupine. Chceme potvrdiť šesť bodov získaných na začiatku kvalifikácie, ktoré by inak nemali zmysel. Do Arménska ideme zvíťaziť, hoci rešpektujeme silu súpera. Je to ruská škola, musíme sa na to dobre pripraviť. Je to najbližší zápas, preto najťažší," povedal tréner Weiss na zraze.
Slovenskí futbalisti odštartovali kvalifikáciu EURO 2012 impozantne. Doma zdolali Macedónsko 1:0 gólom Filipa Hološka v poslednej minúte, následne v Moskve zaskočili favorizovaných Rusov a presným zásahom Miroslava Stocha triumfovali rovnakým skóre tesne 1:0. Na konte majú Weissovi zverenci 6 bodov rovnako ako Íri, tí však s lepším skóre okupujú pozíciu lídra B-skupiny. Arménsko, ktoré je najbližším súperom slovenského tímu, patrí v tabuľke 4. priečka s jedným bodom na konte.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies