Weiss na zraze privítal 10 hráčov: "Chorváti sú špičkový súper"

NETKY.SK • 9 August 2010, 07:31 • 2 min
Weiss na zraze privítal 10 hráčov: "Chorváti sú špičkový súper"

Weiss na zraze privítal 10 hráčov: "Chorváti sú špičkový súper"

slovakia

left justify in out

Prvýkrát po úspešných majstrovstvách sveta v JAR sa v nedeľu na seneckom zraze pred prípravným zápasom s Chorvátskom (streda 11. augusta, Pasienky, 20.30 h) stretla slovenská futbalová reprezentácia. Tréner osemfinalistu afrického šampionátu Vladimír Weiss privítal na podvečernom zraze v hoteli Dolphin len desať z 19-ky z nominovaných hráčov, zvyšok sa k tímu pripojí neskôr, káder by mal byť kompletný na pondelňajšom večernom tréningu.
K tímu sa postupne pridajú kapitán Marek Hamšík, Dušan Perniš, Kornel Saláta, Radoslav Zabavník, Miroslav Karhan, Juraj Kucka, Stanislav Šesták, Filip Hološko aj Róbert Vittek, ktorí mali ešte povinnosti v kluboch počas víkendu. Slováci si po splnení povinností s médiami podvečer v seneckom NTC zatrénovali (18.30, tréning zatvorený), v pondelok mali v pláne absolvovať až dve tréningové jednotky (10.00 a 18.30).
"Môžeme striedať 6 hráčov, takže som zvolil do výberu pre tento zápas 19 hráčov, z toho 16 do poľa. Chorváti sú ťažký súper, typologicky podobní Macedónsku. Má výborných hráčov z elitných európskych líg. Ale my chceme hrať s najlepšími súpermi, a to Chorváti sú, hoci nehrali na MS," povedal tréner Weiss.
V Senci nechýbal ani Kamil Kopúnek, ktorý rozhzodol víťazným gólom zápas s Talianskom na MS. Bývalý hráč Trnavy ešte stále nemá nového zamestnávateľa. "O mojej budúcnosti sa rozhodne v priebehu týždňa. Nechcem ešte nič špecifikovať, uvidíme," povedal Kopúnek, ktorý má od kondičného trénera individuálny plán prípravy.
Duel s Chorvátmi v Bratislave bude pre Slovensko generálkou na septembrovú kvalifikáciu EURO 2012 v Poľsku a na Ukrajine. Tú weissovci odštartujú v základnej B-skupine 3. septembra domácim zápasom proti Macedónsku, o ďalšie štyri dni sa predstavia v ťažkom zápase v Rusku. Okrem týchto súperov zvedie aktuálne 27. tím v rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA boj o kontinentálny šampionát aj s Írmi, Arménmi a Andorrou.

nominácia Slovenska na priateľský zápas s Chorvátskom (11. augusta, Pasienky, 20.30 h):
brankári: Ján Mucha (FC Everton), Dušan Kuciak (SC Vaslui), Dušan Perniš (Dundee United)
obrancovia: Peter Pekarík (VfL Wolfsburg), Martin Škrtel (FC Liverpool), Radoslav Zabavník (1. FSV Mainz), Kornel Saláta (Slovan Bratislava), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad), Marek Čech (West Bromwich Albion)
stredopoliari: Kamil Kopúnek (bez klubu), Juraj Kucka (Sparta Praha), Miroslav Karhan (1. FSV Mainz), Marek Hamšík (SSC Neapol), Vladimír Weiss ml. (Manchester City), Erik Jendrišek (Schalke 04), Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul)
útočníci: Stanislav Šesták (VfL Bochum), Róbert Vittek (MKE Ankaragücü), Filip Hološko (Besiktas Istanbul)

náhradníci: Matúš Putnocký (Slovan Bratislava), Martin Petráš (AC Cesena), Peter Grajciar (Konyaspor), Dušan Švento (Red Bull Salzburg), Marek Sapara (MKE Ankaragücü), Ivan Lietava (Konyaspor), Adam Nemec (1. FC Kaiserslautern), Róbert Jež (MŠK Žilina), Igor Žofčák (Sparta Praha)

realizačný tím:
hlavný tréner: Vladimír Weiss st.
asistent trénera: Michal Hipp
tréner brankárov: Miroslav Mentel
kondičný tréner: Martin Rusňák
trénerský tím: Stanislav Varga, Boris Kitka
lekári: Vladimír Pener, Ladislav Pavlovič
maséri: Jiří Jurza, Viliam Kálmán
masér-kustód: Marián Drinka
kustód: Ján Beniak
videoanalytik: Michal Slyško
technický vedúci: Róbert Tomaschek

program reprezentácie SR:
pondelok 9. augusta
10.00 tréning (otvorený)
18.30 tréning (zatvorený)
(NTC Senec)

utorok 10. augusta
10.00 tréning (otvorený 15 min.)
(NTC Senec)
18.00 TK SR "A"
18.30 TK tím Chorvátska
19.00 tréning Chorvátska (otvorený 15 min.)
(štadión Pasienky)

streda 11. augusta
20.30 Slovensko - Chorvátsko
(štadión Pasienky)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies