Weiss na Rakúsko prvýkrát vybral Guédého a Procházku, chýba Škrtel

NETKY.SK • 4 August 2011, 09:16 • 2 min
Weiss na Rakúsko prvýkrát vybral Guédého a Procházku, chýba Škrtel

Weiss na Rakúsko prvýkrát vybral Guédého a Procházku, chýba Škrtel

slovakia

left justify in out

img

Prvýkrát sa v nominácii slovenskej futbalovej reprezentácie objavilo meno Karima Guédého zo Slovana Bratislava. Tréner Vladimír Weiss defenzívneho stredopoliara tmavej pleti vybral do tímu na prípravný zápas s Rakúskom v Klagenfurte (10. augusta, 20.30 h), ktorý bude pre Slovákov generálkou na septembrovú kvalifikáciu EURO 2012 s Írskom a Arménskom.
      Guédé iba pred niekoľkými týždňami získal slovenské občianstvo. Fyzicky výborne disponovaný hráč sa narodil v nemeckom Hamburgu togskej matke a francúzskemu otcovi a na Slovensku je už päť rokov. Od roku 2006 pôsobil v drese Artmedie Petržalky a Slovana Bratislava, pričom s oboma klubmi vyhral majstrovský titul aj Slovenský pohár. Nováčikom v národnom tíme je aj trnavský Roman Procházka.
      V 19-člennom menoslove trénera Vladimíra Weissa chýba stopér anglického FC Liverpool Martin Škrtel, ktorý laboruje so svalovým zranením. V mužstve nie je ani Miroslav Karhan zo Spartaka Trnava. "Prvýkrát som sa rozhodol nominovať Karima Guédého aj Romana Procházku. Máme aj problémy, pre zranenie vypadli Škrtel, Šesták aj Vittek. Škrtela by mohol nahradiť Michalík, ktorý hrá na poste stopéra. Je to vysoký hráč, ktorý bol aj v širššom kádri na MS. Navyše je to príprava na Írsko, kde sú vysokí hráči a bude aj alternatívou na ostrovný futbal," povedal na stredajšej tlačovej konferencii tréner Weiss.
      Slováci v kvalifikácii EURO 2012 začali impozantne dvoma víťazstvami nad Macedónskom a v Rusku (obe 1:0), nasledovala však prehra 1:3 v Arménsku a domáca deľba bodov s Írskom (1:1). V marci a v júni Weissovci vyhrali nad Andorrou dvakrát tesne 1:0 a s 13 bodmi spolu s Rusmi a Írmi okupujú najvyššiu priečku v tabuľke B-skupiny.
      Zraz malej časti reprezentácie slovenských hráčov bude v nedeľu 7. augusta večer v Senci, hneď ráno sa Slováci presunú do Klagenfurtu. Tam cca do 15.00 h by mali pricestovať všetci legionári zo zahraničných tímov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona