Weiss mal 6 prihrávok na góly, Škrtel 5 žltých kariet

NETKY.SK • 14 Október 2015, 12:20 • 2 min
Weiss mal 6 prihrávok na góly, Škrtel 5 žltých kariet

BRATISLAVA - Kráľom strelcov práve skončenej kvalifikácie majstrovstiev Európy 2016 vo futbale sa stal s 13 gólmi Poliak Robert Lewandowski, ale medzi štatisticky najlepšími hráčmi sa objavil aj Slovák Vladimír Weiss. Šikovný krídelník je jedným z troch futbalistov, ktorí si pripísali 6 prihrávok na gól, čo je najviac zo všetkých.

slovakia

left justify in out

Ďalšími dvoma 6-gólovými "asistentmi" sú Poliak Arkadiusz Milik a Bosniak Senad Lulič. Weissovi v tomto smere pomohol najmä záverečný kvalifikačný zápas v Luxembursku, keď pri víťazstve SR 4:2 prihral na prvé tri góly Kozákovho výberu.

V sumárnych štatistikách kvalifikácie sa zo Slovákov objavili na horných priečkach aj Juraj Kucka a Martin Škrtel, obaja však v negatívnom kontexte. Defenzívnemu stredopoliarovi Kuckovi patrí s 26 nedovolenými zákrokmi tretia priečka medzi najviac faulujúcimi hráčmi a stopér Škrtel je jedným zo štyroch futbalistov, ktorí nazbierali po 5 žltých kariet. Viac ich videl v celej kvalifikácie iba Hallur Hansson z Faerských ostrovov - 6.

Z ďalších zaujímavých štatistík: najviac striel na bránku mal topstrelec Lewandowski (25) a mimo bránky Walesan Gareth Bale (21). V postavení mimo hry sa najčastejšie ocitol Haris Seferovič zo Švajčiarska, až 13-krát. O dva ofsajdy zdolal Portugalčana Cristiana Ronalda. Najviac gólov z pokutových kopov dosiahol Angličan Wayne Rooney (4) a najčastejšie, až trikrát, mierili do žrde alebo brvna Talian Sebastian Giovinco, Čiernohorec Dejan Damjanovič a Albánec Sokol Cikalleshi. Celkovo sa v 260 zápasoch zrodilo 675 gólov zo 6366 streleckých pokusov. Na bránku ich bolo 2332, mimo nej 2662.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies