Weiss ešte necíti topformu, tvrdí: "V Rusku chceme niečo uhrať"

NETKY.SK • 6 September 2010, 07:38 • 2 min
Weiss ešte necíti topformu, tvrdí: "V Rusku chceme niečo uhrať"

Weiss ešte necíti topformu, tvrdí: "V Rusku chceme niečo uhrať"

slovakia

left justify in out

img

Víťazstvo 1:0 nad Macedónskom je najmä z hľadiska psychiky mimoriadne dôležité, ale na tri body je potrebné nadviazať v nasledujúcom zápase kvalifikácie EURO 2012 v Rusku. Slovenskí futbalisti si dobre uvedomujú, že dobrý výsledok z pôdy jedného z favoritov B-skupiny by mal cenu zlata.
"Budeme sa snažiť v Moskve niečo uhrať. Určite je v tíme lepšia atmosféra, ako keby sme s Macedónskom iba remizovali," povedal pre TASR 20-ročný krídelník Vladimír Weiss. Syn reprezentačného trénera na otázku, či by z ruskej misie bral bod, odpovedal rafinovane: "Uvidíme, čo zápas prinesie a aký bude jeho priebeh. Možno bude remíza dobrá, možno nie." Kvalifikácia na kontinentálny šampionát, ktorý sa o dva roky uskutoční v Poľsku a na Ukrajine, odštartovali Slováci vydretým víťazstvom nad Macedónskom. Aj také sa však rátajú: "Takéto zápasy sú najťažšie. Vedeli sme, že súper bude brániť a hrať na brejky. V prvom polčase Macedónci ešte vládali brániť do plných, v druhom už povolili a pomohlo nám aj vylúčenie. Hrali sme koncentrovane do poslednej sekundy a ten gól sme si zaslúžili," vyhlásil odchovanec bratislavského Interu, ktorému vedenie hviezdami nabitého Manchestru City umožnilo hosťovanie v Glasgowe Rangers.
Weiss si v dvoch zápasoch škótskej Premiership svojimi výkonmi podmanil fanúšikov úradujúceho majstra krajiny, ale sám cíti, že mu v nohách chýbajú ťažké zápasy. "Som tam len dva týždne, takže verím, že to bude len lepšie. Aj proti Macedónsku to nebolo z mojej strany ono, hralo sa mi ťažko. Bohužiaľ, aj takéto sú zápasy a treba sa z nich poučiť," vyhlásil sebakriticky najmladší člen reprezentačnej ekipy, ktorý už napriek svojmu veku má na konte 14 štartov v najcennejšom drese.
Druhý kvalifikačný duel odohrajú slovenskí futbalisti v utorok 7. septembra na štadióne moskovského Lokomotivu. Rusi vstup do kvalifikácie rovnako ako Slováci zvládli. Hoci herne neoslnili, Andorru zdolali 2:0.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies