Weiss: Angličanov dobre poznáme, skúsime ich prekvapiť

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 14:12 • 2 min
Weiss: Angličanov dobre poznáme, skúsime ich prekvapiť

VICHY - Stredopoliar Vladimír Weiss sa v stredu stal autorom druhého slovenského gólu na futbalových majstrovstvách Európy. Gól mu po záverečnom hvizde rozhodcu chutil určite viac ako jeho predchodcovi Ondrejovi Dudovi.

slovakia

left justify in out

Slováci totiž v stredu zvíťazili nad Rusmi 2:1, zatiaľ čo v sobotu podľahli Walesanom 1:2 v rámci základnej B-skupiny na európskom šampionáte vo Francúzsku. "Bol to krásny moment, ktorý pôjde so mnou celý život. Som veľmi rád, že ten gól navyše pomohol k víťazstvu. Určite krásny zážitok; o to krajší, že boli pri tom rodičia. Vyšlo to na jednotku," povedal Vladimír Weiss počas piatkového mediálneho termínu vo Vichy, hlavnom stane "sokolov" počas ME.

Krídelník katarského klubu Al-Gharafa otvoril skóre stredajšieho zápasu v Lille po ideálnej prihrávke Mareka Hamšíka. O 13 minút neskôr si úlohy vymenili: Weiss rýchlo rozohral rohový kop a stredopoliar SSC Neapol utešenou strelou prekonal ruského brankára Igora Akinfejeva. Asistencie v jednom zápase na záverečnom turnaji ME si naposledy vymenili Angličania Paul Scholes a Wayne Rooney na EURO 2004 v Portugalsku, podotklo oficiálne konto európskeho šampionátu 2016 na twitteri.

 

Práve Anglicko bude v pondelok 20. júna v Saint-Étienne záverečným protivníkom SR v B-skupine, úvodný výkop je o 21.00 h. "Je pekné, že sme si to vymenili, ale ak s Angličanmi nič neuhráme, bude to nanič," skonštatoval Weiss.

Podľa bývalého hráča Manchestru City či Boltonu Wanderers Slováci majú zbrane, ktorými by mohli favorita zaskočiť. "Ak budeme hrať svoju hru a kombinačný futbal, ktorý sme hrali napríklad proti Severným Írom, určite by to na Angličanov mohlo platiť. Veľmi dobre ich poznáme. Vieme, že nás čaká veľmi náročný zápas. Musíme sa však pozerať na seba a pokúsiť sa prekvapiť ich niečím," vyhlásil Weiss a doplnil: "Nejaká matematika v tej skupine je, ale vieme, že ak chceme postúpiť, budeme musieť niečo uhrať. Budeme sa pozerať najskôr na nás a na náš výkon. Skúsime uhrať taký výsledok, aby sme po zápase boli šťastní."

Angličanom patrí po štvrtkovom víťazstve 2:1 nad Walesanmi prvá pozícia v B-skupine, zverenci Roya Hodgsona majú štyri body. Nasledujú trojbodové mužstvá Walesu a Slovenska, Rusko je s jediným bodom na chvoste poradia. Slováci, ktorí mali vo štvrtok popoludní voľno, si svorne pozreli duel ostrovných súperov v Lens. "Keď nastúpil Sturridge, oživil hru. Poznám ho ešte z Manchestru City, je to špeciálny hráč. Potvrdzuje to v klube aj v reprezentácii. Všetci Angličania však majú veľmi veľkú kvalitu, musíme sa na nich pripraviť," ponúkol svoje postrehy 26-ročný záložník a dodal: "Po prvom zápase som nebol spokojný so svojím výkonom, chcel som mať viac lôpt, žiaľ, nejako sa ku mne nedostávali. V druhom dueli to bolo o niečo lepšie, gól mi určite pomohol v sebavedomí. Pokúsim sa to zobrať do tretieho zápasu a opäť niečo vymyslieť."

Okrem prípravy na zápas, ktorá pozostáva z tréningov aj tímových mítingov, majú slovenskí futbalisti vo Vichy aj voľný čas a priestor na regeneráciu. "Momentálne máme videohry, už by nám ich mohol niekto konečne zobrať," pousmial sa na záver Vladimír Weiss.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies