Weby z mobilov sledovalo viac ako 950 tisíc Slovákov

NETKY.SK • 24 Apríl 2014, 13:36 • 2 min
Weby z mobilov sledovalo viac ako 950 tisíc Slovákov

BRATISLAVA - Webové stránky zapojené do výskumu AIM monitor navštívilo v marci z mobilných zariadení približne 950 tis. slovenských užívateľov. Vyplýva to z výsledkov výskumu, ktoré zverejnila poradenská spoločnosť Gemius.

slovakia

left justify in out

Slovenská online populácia dosiahla minulý mesiac 3,32 mil. užívateľov, čo je o 21 tisíc viac ako vo februári. Celkový počet užívateľov zo Slovenska a zahraničia, ktorí navštívili webové stránky zapojené do výskumu, prekročil štyri milióny, zatiaľ čo slovenských užívateľov bolo v marci o 800 tis. menej.

 

Internetoví užívatelia zo Slovenska vykonali na meraných weboch takmer 1,7 mld. zobrazení stránok. Najviac návštevníkov zaznamenala v sledovanom období kategória spravodajstvo, ktorú navštívilo viac ako 2,5 mil. slovenských užívateľov. Počet mobilných zobrazení stránok vykonaných slovenskými užívateľmi presiahol hranicu 480 mil., pričom najviac zobrazení bolo v kategórii zoznamovacích serverov, konkrétne 260 mil. Podľa zverejnených výsledkov vysokú návštevnosť z mobilných zariadení vykazujú takisto kategórie šport a služby, mapy, či cestovné poriadky, pri ktorých je štvrtina zobrazení generovaná z týchto médií. 

 

AIMmonitor je meraním návštevnosti členov Asociácie internetových médií a reklamných internetových médií, ktoré sa do projektu zapojili. Tento projekt oficiálne začal v januári 2007. Zadávateľom tohto projektu je AIM a realizátorom projektu je spoločnosť Gemius S.A. v spolupráci s firmou Mediaresearch, a. s. AIMmonitor poskytuje dáta o návštevnosti a sociodemografické dáta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies