Webstránka tlačí na politikov: Priznajte svoju homosexualitu!

NETKY.SK • 5 September 2013, 10:11 • 2 min
Webstránka tlačí na politikov: Priznajte svoju homosexualitu!

BRETISLAVA - Priznajte svoju sexuálnu orientáciu, ináč to urobíme za vás. S výzvou zhruba v tomto zmysle tlačí istá internetová stránka na slovenských politikov, aby sa priznali k homosexualite.

slovakia

left justify in out

Právnici aj odborníci na ľudské a menšinové práva pred takýmito výzvami varujú. V čase, keď prebieha verejná diskusia o tom, ako zabrániť diskriminácii akýchkoľvek menšín vrátane sexuálnych, a o zvýšení tolerancie v spoločnosti, sa obávajú nástupu novej homofóbie. Iniciátormi výzvy sú dvaja novinári, ktorí tvrdia, že sú proti diskriminácii a ide im len o to, aby politici neboli vydierateľní cez svoju sexuálnu orientáciu. Jeden z iniciátorov Martin Daňo sa bráni tým, že výzvou nevydierajú ani nezastrašujú. "Pred zverejnením máme záujem sa s dotyčnými stretnúť. Ak však ich politické rozhodovanie bolo ovplyvnené ich orientáciou, alebo by páchali trestnú činnosť, či poškodzovali verejný záujem, napriek nesúhlasu nemáme dôvod to nezverejniť", povedal. Odborník na ústavné právo Marián Giba tvrdí, že prezrádzať sexuálnu orientáciu na verejne činnú osobu je zásahom do ľudských práv.

Politici, ktorých denník Pravda oslovil, zostali zaskočení iniciatívou zverejniť mená verejne činných ľudí s homosexuálnou orientáciou proti ich vôli. Viac si možno prečítať v článku s názvom "Chcú priznania k homosexualite. Je tu nová homofóbia?", ktorý uverejnil denník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies