Weber podporil Orbána, Európska únia potrebuje na svoju ochranu viac plotov

NETKY.SK • 23 September 2015, 11:27 • 2 min
Weber podporil Orbána, Európska únia potrebuje na svoju ochranu viac plotov

BRUSEL - Ochrana hraníc Európskej únie si vyžaduje viac plotov. Vyhlásil nemecký europoslanec a šéf frakcie Európskej ľudovej strany (EĽS) v Európskom parlamente (EP) Manfred Weber.

slovakia

left justify in out

Weber v rozhovore pre nemecké noviny Passauer Neue Presse, z ktorý dnes citovala agentúra Reuters, skonštatoval, že EÚ na svoju ochranu potrebuje vystavať viac plotov. "Jednoducho nie je možné, aby státisíce migrantov nekontrolovane putovali po Európe," uviedol Weber, ktorý je členom Kresťansko-sociálnej únie (CSU) v Bavorsku. CSU je spojencom Kresťansko-demokratickej únie (CDU) nemeckej kancelárky Angely Merkelovej.

 

Weber, ktorý sa v priebehu tohto týždňa zúčastní na zasadnutí CSU, kde medzi hosťami bude aj maďarský premiér Viktor Orbán, podporuje opatrenia prijaté maďarskou vládou a aj výstavbu sporného plota na hraniciach v dĺžke 175 kilometrov s cieľom obmedziť počet migrantov vstupujúcich na územie krajiny. Podľa Webera sú tieto opatrenia Budapešti vo všeobecnosti v súlade s európskymi pravidlami.

 

"Mnohí kritizujú Maďarsko, ale oni sami nedokážu poskytnúť žiadne iné riešenie," zdôraznil nemecký politik. Poprední národní politickí lídri z európskych krajín, zastrešení pod krídlami EĽS, najväčšej európskej politickej rodiny, sa stretnú dnes v Bruseli na vlastnom vrcholnom podujatí zameranom na riešenie utečeneckej krízy. Ich stretnutie sa uskutoční tesne pred krízovým summitom EÚ, na ktorom premiéri a prezidenti členských krajín EU majú dať jasný politický signál, ako sa vyrovnať s bezprecedentnou krízou utečencov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies