Weber dostal v arbitráži rekordnú sumu 7,5 milióna dolárov

NETKY.SK • 4 August 2011, 14:00 • 2 min
Weber dostal v arbitráži rekordnú sumu 7,5 milióna dolárov

Weber dostal v arbitráži rekordnú sumu 7,5 milióna dolárov

slovakia

left justify in out

img

Kapitán hokejistov Nashvillu Shea Weber bude v novej sezóne hrať za 7,5 milióna dolárov. O rekordnej sume za ročný kontrakt v histórii arbitráží medzi klubmi NHL a obmedzenými voľnými hráčmi sa rozhodlo v noci na štvrtok v kanadskom Toronte.
      Konkurent Slováka Zdena Cháru v boji o Norris Trophy pre najlepšieho obrancu profiligy (nakoniec ju získal tretí kandidát Nicklas Lidström), prekonal svojou mzdou predchádzajúci rekord útočníka Philadelphie Johna LeClaira, ktorý v roku 2000 dostal od arbitrátorov 7 miliónov, rovnakou sumou o štyri roky neskôr odmenili aj obrancu New Jersey Scotta Niedermayera.
      Predátori a Weber sa museli spoľahnúť na arbitráž, keďže nevedeli nájsť spoločnú reč o dlhodobejšom kontrakte. V uplynulej sezóne Weber nastrieľal 16 gólov a pridal 32 asistencií. V najbližšom ročníku žiadal od vedenia klubu 8,5 milióna, manažment mu ale ponúkal len 4,75 milióna.
      Weber je v NHL známy jednou z najtvrdších striel, vo veku 25 rokov má už na konte 402 odohraných zápasov s bilanciou 80 gólov a 134 asistencií. Dvakrát si už zahral aj v exhibícii Allstars a vlani pomohol Kanade k zisku zlatých olympijských medailí vo Vancouveri.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies