Webber označil trest za pomoc Alonsovi za komický

NETKY.SK • 24 September 2013, 13:47 • 2 min
Webber označil trest za pomoc Alonsovi za komický

LONDÝN - Austrálsky pilot Mark Webber dostal spolu Fernandom Alonsom z Ferrari trest v podobe posunutia sa o 10 miest na štartovom rošte na najbližšej VC Kórejskej republiky za pomoc, ktorú Španiel Webberovi poskytol po VC Singapuru. Tridsaťsedemročný jazdec Red Bullu považuje znenie trestu za komické.

slovakia

left justify in out

Často nevídaný moment sa stal na konci singapurskej Veľkej ceny. Alonso po prejazde cieľom zviezol Webbera, ktorému zlyhala prevodovka v poslednom kole a v zákrute musel pre horiaci motor nútene odstaviť svoj monopost. Majster sveta z rokov 2005 a 2006 Fernando Alonso si však neuvedomil, že pomalší jazdci so stratou viac ako jedného kola ešte nepreťali cieľovú pásku a svojím konaním privodil možnosť nebezpečenstva ostatným.

Britský pilot stajne Mercedes Lewis Hamilton bol šokovaný z toho, čo videl na trati. "Keď si Mark vykračoval po trati, mohol som ho zraziť," uviedol Hamilton pre agentúru Reuters. "Chcem, aby bola F1 zábavná pre divákov. V tomto prípade to však nebolo v súlade s ochranou bezpečnosti a zdravia. Jazdec sa mohol veľmi ľahko zraniť," povedal Derek Warwick, bývalý jazdec a jeden z usporiadateľov v Singapure. Webber sa snažil brániť tým spôsobom, že pridal na svoj oficálny profil na Twitteri niekoľko obrázkov. Tieto potvrdzovali, že jeho spolupráca s Alonsom nebola ojedinelá a podobné situácie sa stali aj v minulosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies