Webb nemieni nahradiť Blattera na čele FIFA

NETKY.SK • 23 Október 2013, 13:40 • 2 min
Webb nemieni nahradiť Blattera na čele FIFA

LOS ANGELES - Prezident Konfederácie futbalových asociácií Severnej a Strednej Ameriky a karibskej oblasti (CONCACAF) Jeffrey Webb poprel ambíciu stať sa nástupcom Seppa Blattera na čele zastrešujúcej organizácie FIFA.

slovakia

left justify in out

"Nie, rozhodne nie. Momentálne nemám také úmysly. Sústreďujem sa na prácu v CONCACAF," povedal americký viceprezident FIFA, ktorý v roku 2011 vystriedal v pozícii lídra CONCACAF Jacka Warnera - dlhoročného Blatterovho spojenca. Trinidadčan sa skompromitoval účasťou v úplatkárskej kampani Mohameda Bin Hammama pred voľbami prezidenta FIFA.

Špekulácie o Webbovej kandidatúre spustil Blatter, keď položartom zareagoval na omyl pri jeho uvedení na summite v Karibiku. Prezidenta FIFA tam privítali ako viceprezidenta. "Asi to bude nejaké proroctvo. Budeme mať nového prezidenta, môže to byť Jeffrey Webb," prehodil Švajčiar. Najbližšie voľby sa uskutočnia v roku 2015. 

Webb na konferencii zdôraznil potrebu profesionálnej futbalovej súťaže v regióne, ktorý sa ťažko presadzuje v kvalifikáciách majstrovstiev sveta. "Máme tu veľa talentov, ale futbal tu potrebuje profesionálnu ligu a profesionálny prístup," povedal. 

Z anglicky hovoriacich karibských krajín sa na MS 2014 nekvalifikovala žiadna, v doterajšej histórii šampionátov sa to podarilo iba Jamajke (1998) a Trinidadu a Tobagu (2006). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies