Wawrinka: Švajčiarske finále s Rogerom by bolo snom

NETKY.SK • 23 Január 2014, 14:58 • 2 min
Wawrinka: Švajčiarske finále s Rogerom by bolo snom

MELBOURNE - Švajčiarsky tenista Stanislas Wawrinka sa prvýkrát v kariére prebojoval do grandslamového finále. V úvodnom semifinále mužskej dvojhry na Australian Open v Melbourne si ako nasadená osmička poradil so sedmičkou turnaja Čechom Tomášom Berdychom v štyroch setoch 6:3, 6:7 (1), 7:6 (3) a 7:6 (4).

slovakia

left justify in out

Štvrťfinálový premožiteľ trojnásobného obhajcu titulu Srba Novaka Djokoviča bude v nedeľu bojovať o cennú trofej proti víťazovi súboja medzi ďalším Švajčiarom Rogerom Federerom a najvyššie nasadeným Španielom Rafaelom Nadalom.

Wawrinka bol v úvodnom sete duelu s Berdychom na kurte lepším hráčom a po brejku v ôsmom geme ho získal vo svoj prospech. V druhom dejstve si obaja hráči držali svoje podania a tak na rad prišiel tajbrejk, v ktorom dominoval český daviscupový reprezentant. Aj v treťom sete sa rozhodovalo až v skrátenej hre, v ktorej sa aj vďaka dvom dvojchybám Berdycha presadil Helvét. Vo štvrtom dejstve boli obaja hráči opäť suverénni na podaní a tak do tretice videli fanúšikovia tajbrejk. Wawrinka si v ňom po dvoch minibrejkoch vybudoval náskok 4:1 a zápas už dotiahol do úspešného konca. Za stavu 6:4 premenil pri vlastnom servise v poradí druhý mečbal.

Wawrinka bol po postupe do finále ako v siedmom nebi. "Nenachádzam slov, byť prvýkrát v grandslamovom finále je fantastický pocit. Dnes to bolo veľmi otvorené a vyrovnané a som veľmi rád, že to takto dopadlo, Veľkú zásluhu na tomto výsledku má moja manželka i môj tréner Magnus Norman, ktorý mi po neúspešnom vlaňajšom semifinále na US Open veľmi pomohol, vlial mi nových síl. V tajbrejkoch som zahral agresívne. Tomáš veľmi dobre servuje a vedel som, že sa musím snažiť spomaliť hru a rozhodiť ho. Teraz snívam o čisto švajčiarskom finále s Rogerom Federerom, najlepším hráčom tenisovej histórie," povedal Wawrinka v prvom interview s Jimom Courierom priamo na kurte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona