Wawrinka: Obaja sme nervózni, predtým som bol iba ja

NETKY.SK • 11 September 2015, 13:13 • 2 min
Wawrinka: Obaja sme nervózni, predtým som bol iba ja

NEW YORK - Švajčiarski tenisti Roger Federer a Stan Wawrinka budú mať nasledujúci týždeň spoločné záujmy v daviscupovej baráži proti Holanďanom v Ženeve, ale približne po 3.30 h už v sobotu SELČ sa postavia proti sebe. Jeden z nich postúpi do finále grandslamových US Open v New Yorku.

slovakia

left justify in out

"Verím, že Stan má na to, aby ma zdolal. Mojím cieľom číslo jeden bude urobiť mu to čo najťažšie. Osobne som veľmi spokojný s tým, kde sa herne nachádzam. Potrebujem si len udržať úroveň výkonu a prispôsobiť ho môjmu najbližšiemu súperovi. Teším sa na ten duel, určite to bude veľký test a ohromná výzva. Na Roland Garros ma zdolal bez straty setu. Azda mi to tentoraz pôjde lepšie," pripomenul podľa webu ATP newyorský šampión zo sezón 2004 - 2008 Federer nedávne štvrťfinálové derby na parížskej antuke, na ktorej Wawrinka napokon získal titul, svoj druhý vrcholný po melbournských Australian Open 2014.

Tridsaťštyriročný Federer vedie v bilancii zo vzájomných duelov 16:3, z toho na "harde" 11:0. "Myslím si, že za ostatné tri roky som sa s k nemu výkonnostne priblížil. Moja úroveň išla značne nahor, predvádzam kvalitnejší tenis. V semifinále budem musieť vyrukovať s tým optimálnym. On totiž na tomto turnaji zatiaľ hrá fakt dobre. Užíva si to a vie, ako na to, má tu za sebou niekoľko úžasných zápasov. Bude to veľká previerka, som na to pripravený," vyhlásil tridsiatnik Wawrinka.

Od stredy štvrtý istý účastník koncoročného šampionátu v Londýne Wawrinka bol v semifinále v lokalite Flushing Meadows aj predvlani. Medzičasom sa dvakrát presadil na Majors a nemá z Federera strach. Pomenoval rozdiel oproti minulosti: "Podľa mňa sme obaja nervózni. Predtým som bol iba ja. Vedel som totiž, že nedisponujem jeho ´levelom´. On si však teraz zjavne uvedomuje, že ja už dokážem zahrať na jeho úrovni a pokúšam sa forsírovať môj štýl, nielen reagovať na to, čo robí súper."

Víťaz bude v nedeľu bojovať o trofej s postupujúcim zo stretnutia srbského lídra svetového rebríčka Novaka Djokoviča a vlaňajšieho newyorského šampióna Marina Čiliča z Chorvátska (1.00 h už v sobotu SELČ).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies