Wawrinka má po sezóne, trápia ho veľké bolesti

NETKY.SK • 23 Október 2018, 10:43 • 2 min
Wawrinka má po sezóne, trápia ho veľké bolesti

BAZILEJ - Švajčiarsky tenista Stan Wawrinka má predčasne po sezóne. Počas nedeľňajšieho tréningu s krajanom Rogerom Federerom ho rozbolel chrbát, preto sa musel odhlásiť z domáceho turnaja ATP v Bazileji.

slovakia

left justify in out

"Niečo sa mi tam zablokovalo," skonštatoval 33-ročný Wawrinka. Rok 2018 si trojnásobný grandslamový šampión nedá za klobúk. Ukončil ho so zápasovou bilanciou 17:17 a bez turnajového titulu. Najďalej sa dostal vo februári v Sofii a v septembri v Petrohrade, v oboch prípadoch si zahral v semifinále.

V meste na Neve ho v ľútom trojsetovom boji vyradil Slovák Martin Kližan. Bola to daň za dve operácie ľavého kolena, výraznejší pokles výkonnosti a pád do tretej stovky rebríčka.

 

V tom súčasnom patrí Švajčiarovi s výstavným jednoručným bekhendom 68. pozícia, hoci v januári 2014 figuroval na tretej priečke. "Prvý polrok 2018 bol môj najťažší na profiokruhu, Som však spokojný s tým, kam som sa znova dostal vzhľadom na moju minulosť s kolenom a tiež svoj pokročilejší vek. Veľké zranenie si vyžadujú čas na zotavenie, to sa nedá uponáhľať," vysvetlil Wawrinka, cituje ho web ORF.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona