Wattie Buchan z kapely The Exploited takmer zomrel, museli ho hospitalizovať

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 13:04 • 2 min
Wattie Buchan z kapely The Exploited takmer zomrel,  museli ho hospitalizovať

BRATISLAVA - Speváka škótskej punk-rockovej kapely The Exploited Wattieho Buchana museli hospitalizovať.

slovakia

left justify in out

Skupina o tom informovala prostredníctvom sociálnej siete Facebook. Päťdesiatdeväťročný rodák z Edinburghu skončil v piatok 7. apríla v jednej z belgických nemocníc pre vážne problémy so srdcom a podľa jeho kolegov takmer zomrel.

 

Skupina bude pokračovať v koncertovaní bez Buchana, ktorý v roku 2014 v portugalskom Lisabone dostal infarkt priamo na pódiu.

 

 "Wattie chce, aby sme pokračovali bez neho. Budeme koncertovať s hosťujúcimi vokalistami z kapely The Casualties a ďalšími," dodali muzikanti, ktorí sa plánujú predstaviť tento rok napríklad aj 25. apríla v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC) či 8. júla na Urpín Feste v Banskej Bystrici. 

The Exploited sa sformovali v roku 1979. O rok neskôr vydali EP Army Life. Debutový album Punks Not Dead uviedli na trh v apríli 1981. Formácia postupne vydala štúdiovky Troops of Tomorrow (1982), Let's Start a War... (Said Maggie One Day) (1983), Horror Epics (1985), Death Before Dishonour (1987), The Massacre (1990), Beat the Bastards (1996) a Fuck the System (2002). Na konte majú tiež niekoľko živákov či kompilácií. V súčasnosti kapelu tvoria aj Irish Rob (basgitara), Willie Buchan (bicie) a Robbie "Steed" Davidson (gitara). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona