Watkins trval na nevine, tvrdia zvyšní členovia Lostprophets

NETKY.SK • 11 Júl 2014, 13:45 • 2 min
Watkins trval na nevine, tvrdia zvyšní členovia Lostprophets

LONDÝN - Bývalý spevák waleskej skupiny Lostprophets Ian Watkins, ktorého vlani v decembri odsúdili na 29 rokov odňatia slobody za sexuálne zneužívanie detí, do poslednej chvíle tvrdil, že je nevinný. V rozhovore pre denník The Guardian to uviedli zvyšní členovia kapely, ktorí už vytvorili novú formáciu No Devotion.

slovakia

left justify in out

"Naposledy sme sa s ním stretli v decembri 2012. Hovoril, ako sa teší na nový album. Myslel si, že budeme znova takí úspešní ako pred piatimi rokmi. V ten deň vyzeral v poriadku. Mnohí ľudia pochopiteľne chcú vedieť, či sme vedeli o tom, čo Ian robil. Poviem to jasne: nevedeli sme o tom. Sme zničení, nahnevaní a znechutení z toho, čo o ňom vyšlo na povrch. Myslíme na jeho rodinu, fanúšikov a priateľov, ktorých zradil, a predovšetkým na obete jeho zločinov," uviedol gitarista Lee Gaze s tým, že po odhalení Watkinsových zločinov nedokáže počúvať albumy Lostprophets. "Sú poškvrnené, pretože on bol hlasom kapely a boli to jeho texty," dodal. 

 

"Deň pred tým, než sa dostali do médií informácie o jeho obvineniach, sme sa dozvedeli, že ho zatkli. V tom momente sme vedeli, že kapela skončila. Na druhý deň ráno sme začali čítať o tom, čo sa pokúsil spáchať. A nedokázali sme uveriť, že bol Ian schopný takých vecí. Až do poslednej sekundy tvrdil, že je nevinný. Zničil život svojej rodine tým, že im dával záblesk nádeje vždy, keď povedal, že je nevinný. Jeho mama tomu verila," vyhlásil basgitarista Stuart Richardson. 

 

Watkinsa zatkli a obvinili v decembri 2012, pričom pôvodne svoju vinu odmietal. K trinástim prípadom sexuálneho zneužitia detí a tiež k pokusu o znásilnenie bábätka sa však priznal až vlani v novembri, no k znásilneniu dieťaťa sa nepriznal. V jeho počítači tiež našli pornografiu s deťmi a zvieratami. Spolu s ním odsúdili na 14 a 17 rokov aj dve nemenované ženy, ktoré mu dovolili spáchať trestný čin na svojich deťoch. Hudobník môže požiadať o podmienečné prepustenie až po tom, ako si odpyká minimálne dve tretiny trestu. Po prepustení na slobodu bude ešte šesť rokov v podmienke. 

 

Lostprophets vznikli v roku 1997 a vydali päť štúdiových albumov - Thefakesoundofprogress (2000), Start Something (2004), Liberation Transmission (2006), The Betrayed (2010) a Weapons (2012). Najväčší úspech sa im podarilo dosiahnuť s treťou štúdiovkou Liberation Transmission, s ktorou dobyli britský rebríček. Na celom svete predali viac ako 3,5 milióna kópií nahrávok. Kapela ukončila činnosť 1. októbra 2013. V apríli tohto roka zvyšní členovia vytvorili spomínanú novú formáciu No Devotion. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies