Watkins dostane po prepustení z väzenia podiel z predaja firmy

NETKY.SK • 13 Január 2015, 15:24 • 2 min
Watkins dostane po prepustení z väzenia podiel z predaja firmy

BRATISLAVA - Spevák už nefungujúcej waleskej skupiny Lostprophets Ian Watkins, ktorého v decembri 2013 odsúdili na 29 rokov odňatia slobody za sexuálne zneužívanie detí, dostane po prepustení z väzenia 147-tisíc libier (v prepočte takmer 189-tisíc eur).

slovakia

left justify in out

Táto suma je podielom z predaja spoločnosti Goonies Touring Company, ktorú hudobník vlastnil s ostatnými členmi spomínanej kapely. Tí firmu, ktorej majetok predstavoval takmer 200-tisíc libier v hotovosti a viac ako 500-tisíc libier v aktívach, predali práve po Watkinsovom odsúdení. "Watkins má na tieto peniaze nárok, pretože ide o hotovosť, ktorú skupina zarobila ešte pred vypuknutím tohto škandálu. Mnohým ľuďom sa síce nebude páčiť, že po prepustení z väzenia naňho budú čakať tieto peniaze, no sú to jeho peniaze, a preto ich dostane," uviedol pre britský denník Daily Mirror nemenovaný zdroj. Tridsaťsedemročný Watkins okrem toho aj počas pobytu vo väzení dostáva honoráre z predaja hudby Lostprophets. 

 

Iana Watkinsa zatkli a obvinili v decembri 2012, pričom pôvodne svoju vinu odmietal. K trinástim prípadom sexuálneho zneužitia detí a tiež k pokusu o znásilnenie bábätka sa nakoniec priznal až v novembri 2013, obvinenie zo znásilnenia dieťaťa poprel. V jeho počítači tiež našli pornografiu s deťmi a zvieratami. Spolu s ním odsúdili na 14 a 17 rokov aj dve nemenované ženy, ktoré mu dovolili spáchať trestný čin na svojich deťoch. Hudobník môže požiadať o podmienečné prepustenie až po tom, ako si odpyká minimálne dve tretiny trestu. Po prepustení na slobodu bude ešte šesť rokov v podmienke. 

 

Lostprophets vznikli v roku 1997 a vydali päť štúdiových albumov - Thefakesoundofprogress (2000), Start Something (2004), Liberation Transmission (2006), The Betrayed (2010) a Weapons (2012). Najväčší úspech sa im podarilo dosiahnuť s treťou štúdiovkou Liberation Transmission, s ktorou dobyli britský rebríček. Na celom svete predali viac ako 3,5 milióna kópií nahrávok. Kapela ukončila činnosť 1. októbra 2013, pričom zvyšní členovia vytvorili vlani v apríli novú formáciu No Devotion. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies