Waszczykowski: Poľsko dodrží kvóty, aj keď pochybuje o legálnosti plánu EÚ

NETKY.SK • 4 Január 2016, 08:48 • 2 min
Waszczykowski: Poľsko dodrží kvóty, aj keď pochybuje o legálnosti plánu EÚ

VARŠAVA - Poľská nová konzervatívna vláda splní záväzok predošlého kabinetu prijať približne 7000 migrantov napriek námietkam, ktoré vzniesla ešte v opozícii, uviedol dnes poľský minister zahraničných vecí Witold Waszczykowski.

slovakia

left justify in out

Uskutoční však dôkladné previerky migrantov a prijme len utečencov, ktorí si želajú prísť do Poľska, po tom, ako bude zistená a potvrdená ich totožnosť, povedal Waszczykowski podľa agentúry Reuters. Poľsko podľa ministra "zatiaľ" neplánuje nasledovať Maďarsko a Slovensko pri napadnutí programu prerozdelenia utečencov v rámci EÚ na súde, avšak sleduje vývoj a je v tejto otázke v kontakte s oboma týmito krajinami.

 

"Väčšina týchto ľudí sú emigranti, ale boli považovaní za utečencov. Podľa nášho názoru je právny predpoklad tohto rozhodnutia (o kvótach) chybný," vyhlásil Waszczykowski.

 

"Máme informácie z Nemecka, že Nemci môžu potvrdiť totožnosť približne 20 percent (migrantov) a vo väčšine prípadov nevedia, kto sú títo ľudia," dodal šéf poľskej diplomacie s tým, že Poľsko nemôže "opakovať chyby iných krajín" ani si "nemôže dovoliť migráciu a utečencov", keď nebude zaručená bezpečnosť krajiny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies