Washingtonský rabín by podľa svojho právnika nemal ísť za mreže

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 08:53 • 2 min
Washingtonský rabín by podľa svojho právnika nemal ísť za mreže

WASHINGTON - Právny zástupca prominentného washingtonského rabína, ktorý sa priznal k tajnému nahrávaniu žien v šatni židovských rituálnych kúpeľov, vyhlásil, že židovský duchovný by nemal ísť do väzenia. Informovala o tom v noci na dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Právnik Bernarda Freundela predložil súdu dokument, v ktorom uvádza, že zavrieť rabína do väzenia nie je nevyhnutné a namiesto toho by mal vykonávať verejnoprospešné práce. Dokument predložil pred vyhlásením rozsudku, ktoré sa uskutoční 15. mája. Prokuratúra žiadala pre Freundela trest 17 rokov vo väzení.

 

Freundel sa vo februári v rámci dohody priznal, že v priebehu niekoľkých rokov tajne natočil viac ako 150 žien. Prokuratúra nemohla rabína obviniť z každého jednotlivého prípadu vzhľadom na premlčaciu lehotu. Freundel sa celkovo priznal k 52 prípadom voyeurizmu, pričom za každý mu hrozí jednoročný trest.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies