Washington zatvára veľvyslanectvo v Saná

NETKY.SK • 10 Február 2015, 19:12 • 2 min
Washington zatvára veľvyslanectvo v Saná

WASHINGTON - Spojené štáty zatvárajú svoje veľvyslanectvo v Jemene po tom, ako sa členovia povstaleckej skupiny zmocnili vlády nad metropolou tejto krajiny na Arabskom polostrove.

slovakia

left justify in out

 Oznámili to dnes zamestnanci veľvyslanectva v Saná a americký predstaviteľ vo Washingtone. Citovala ich agentúra Reuters.
     

Pracovníci veľvyslanectva v Saná uviedli, že americká misia sa zbavuje dokumentov a zbraní, pričom jeho zamestnanci postupne opúšťajú mesto. Úrad by mali definitívne zatvoriť v stredu.
     

Washington pravdepodobne osloví veľvyslanectvá Turecka alebo Alžírska v Saná, aby po uzavretí jeho diplomatickej misie dohliadli na americké záujmy v tejto krajine.
     

"Veľvyslanec a zvyšok zamestnancov odídu v stredu večer," povedal nemenovaný pracovník veľvyslanectva, ktorého citovala agentúra Reuters.
     

Pracovníci britských, francúzskych a nemeckých veľvyslanectiev potvrdili, že aj ich misie sa zbavujú dokumentov a miestnym zamestnancom dali platenú výpoveď. O uzatvorení úradu sa bezprostredne nezmienili.
     

Líder šiitskeho povstaleckého hnutia húsíov povedal, že nastolenie poriadku krajiny je v záujme každého. "Toto je veľká, dôležitá krajina, bohatá na zdroje... Stabilizácia krajiny je v záujme každej mocnosti, domácej aj zahraničnej," povedal dnes Malik al-Húsí v televíznom prejave.
     

Jemenský prezident Mansúr Hadí v januári odstúpil z funkcie po tom, čo povstalci zo šiitskej skupiny húsíov obsadili hlavné mesto Saná vrátane prezidentského paláca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies