Washington vyzýva Grécko na dohodu s veriteľmi

NETKY.SK • 18 Február 2015, 18:34 • 2 min
Washington vyzýva Grécko na dohodu s veriteľmi

WASHINGTON 18. februára (SITA/Reuters) - Spojené štáty americké v stredu vyzvali Grécko, aby sa s Európskou úniou a Medzinárodným menovým fondom (MMF) dohodlo na podmienkach ďalšej finančnej pomoci.

slovakia

left justify in out

Stanovisko Washingtonu prezentoval americký minister financií Jack Lew v telefonickom rozhovore s gréckym rezortným kolegom Janisom Varoufakisom.

"(Lew) vyzval Grécko, aby hľadalo konštruktívne riešenie v partnerstve s Európou a MMF," uviedol pre agentúru Reuters predstaviteľ amerického ministerstva financií. 

 

Grécka vláda v stredu potvrdila, že požiada o predĺženie úverovej dohody s veriteľmi. Nemá sa to však týkať celého záchranného programu, ktorý zahŕňa úsporné opatrenia a končí sa 28. februára. O problematike svojho dlhu chcú Atény rokovať s veriteľmi samostatne, čo je pozícia, ktorá čelí silnej kritike najmä v Nemecku. Hovorca ministerstva financií v Berlíne v stredu zopakoval stanovisko ministra Wolfganga Schäubleho, že akékoľvek predĺženie úverovej dohody nie je možné oddeliť od reformných záväzkov Grécka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies