Washington vyhostil desať ruských diplomatov. Amričania oznámili aj nové sankcie

NETKY.SK • 15 Apríl 2021, 15:44 • 2 min
Washington vyhostil desať ruských diplomatov. Amričania oznámili aj nové sankcie

Washington známil vyhostenie desiatich ruských diplomatov a sankcie voči viac ako trom desiatkam ľudí a spoločností za zasahovanie do vlaňajších prezidentských volieb a hackerský útok na federálne úrady.

slovakia

left justify in out

V spojitosti s ním sú to prvé americké odvetné opatrenia voči Rusku. Sankcie sa týkajú šiestich ruských spoločností, ktoré podporujú kybernetické aktivity Ruska, a tiež sankcie na 32 jednotlivcov a entít obvinených z pokusu o zasahovanie do volieb vrátane šírenia dezinformácií.

 

Biely dom uviedol, že medzi spomenutými desiatimi diplomatmi, ktorých vyhostia, sú predstavitelia ruských spravodajských služieb.

 

Mohlo by ťa zaujímať: Konflikt na Ukrajine sa nás týka. Prebehne stretnutie Bidena s Putinom na Slovensku?

 

Taliban
Taktiež uviedli, že Biden používa diplomatické, vojenské a spravodajské kanály, aby reagoval na správy, že Rusko povzbudilo Taliban k útoku na americké a spojenecké jednotky v Afganistane na základe „najlepších hodnotení“ spravodajskej komunity. Správy o údajných „odmenách“ vyšli najavo minulý rok a predošlá administratíva pre ne čelila ostrej kritike, že ich neriešila priamo s Ruskom. 

Zatiaľ nie je známe, či Washington plánuje ďalšie kroky voči Rusku. Predstavitelia sa už skôr vyjadrili, že očakávajú podniknutie videných aj nevidených krokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies