Washington varuje pred cestovaním do Turecka a Libanonu

NETKY.SK • 6 September 2013, 18:10 • 2 min
Washington varuje pred cestovaním do Turecka a Libanonu

WASHINGTON - Spojené štáty vydali v piatok varovanie pre svojich obyvateľov pred akýmkoľvek cestovaním do Libanonu a tiež pred cestovaním do Turecka s výnimkou "nevyhnutných" prípadov. Dôvodom sú obavy, že obyvateľom USA tam hrozí násilie. Washington ešte krátko predtým evakuoval takmer všetok svoj personál z veľvyslanectva v libanonskom Bejrúte.

slovakia

left justify in out

Washington momentálne pripravuje pôdu pre vojenský zásah v Sýrii, ktorej vládny režim obviňuje z použitia chemických zbraní proti civilistom. Prezident USA Barack Obama vo štvrtok pricestoval na dvojdňový summit skupiny G20 v Petrohrade, kde by mohla téma intervencie zatieniť tradičnú ekonomickú agendu. Hostiteľské Rusko je pritom považované za verného spojenca Damasku, čomu zodpovedá odmietavý postoj voči útoku presadzovanému Američanmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies