Washington ubezpečil Berlín, že USA nebudú ukladať sankcie voči plynovodom

NETKY.SK • 29 Jún 2018, 20:21 • 2 min
Washington ubezpečil Berlín, že USA nebudú ukladať sankcie voči plynovodom

BERLÍN - Zástupkyňa ministerstva hospodárstva Nemecka Annika Einhorn upresnila, že toto rozhodnutie sa "vzťahuje na všetky krajiny".

slovakia

left justify in out

Nemecko dostalo záruky od USA, že Washington v súčasnosti vylúči z činnosti extrateritoriálnych sankcií projekty, ktoré súvisia s plynovodom. O tom vyhlásila na briefingu v Berlíne v piatok zástupkyňa ministerstva hospodárstva Annika Einhornová. 
     

"USA nám povedali, že zatiaľ odmietajú sankcie voči plynovodom," upresnila Einhornová. Zástupkyňa ministerstva hospodárstva taktiež dodala, že rokovania s americkou stranou sa konali hneď potom, ako v minulom roku v Spojených štátoch bol prijatý zákon o sankciách proti Rusku, Iránu a Číne, a ktorý sa teoreticky mohol dotknúť aj európskych spoločností pôsobiacich v oblasti energetiky.

     

Niektoré pozície boli formulované nepochopiteľne pre nemeckú stranu, preto Berlín požiadal o objasnenie z Washingtonu. Prezident USA Donald Trump podpísal 2. augusta 2017 zákon "O oponovaní protivníkov Ameriky prostredníctvom sankcií," ktorý zahŕňa sprísnenie reštriktívnych opatrení voči Rusku, Iránu a Číne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies