Washington sa stal druhým štátom s legálnou marihuanou

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 10:37 • 2 min
Washington sa stal druhým štátom s legálnou marihuanou

OLYMPIA - Washington sa v utorok stal druhým štátom USA, ktorý zlegalizoval nákup a užívanie marihuany aj na iné ako medicínske účely.

slovakia

left justify in out

Miestne úrady už udelili licencie desiatkam takzvaných coffee shopom, ktoré budú môcť túto drogu v obmedzenom množstve predávať. Pred ich bránami sa podľa miestnych médií začali tvoriť dlhé rady. Obyvatelia starší ako 21 rokov si budú môcť naraz kúpiť maximálne jednu uncu (28 gramov) kanabisu. Jeden gram sa predáva za cenu od 12 do 25 dolárov (9 až 18 eur).

 

Prvým štátom USA, kde je predávanie marihuany na bežnú sprostrebu legálne, sa v januári stalo Colorado. Prechovávanie tejto návykovej látky pritom spadá pod federálnu jurisdikciu Spojených štátov a za tento čin hrozí väzenie. Prezident Barack Obama však už dávnejšie avizoval, že jeho administratíva nebude postihovať predaj marihuany v štátoch, ktoré ju v referendách podporia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies