Washington sa ospravedlnil Peru za uniknuté depeše

NETKY.SK • 28 December 2010, 12:52 • 2 min
Washington sa ospravedlnil Peru za uniknuté depeše

Washington sa ospravedlnil Peru za uniknuté depeše

slovakia

left justify in out

Washington sa ospravedlnil Peru za uniknuté americké diplomatické depeše, ktoré sa týkali tejto krajiny. Uviedol to v pondelok vysokopostavený americký diplomat.
      Zastupujúci štátny tajomník USA pre záležitosti západnej hemisféry Arturo Valenzuela pre rozhlasovú stanicu RPP povedal, že spolu s americkou ministerkou zahraničných vecí Hillary Clintonovou o tejto     záležitosti hovorili s peruánskymi predstaviteľmi.
      Podľa jednej z dôverných depeší, zverejnených serverom WikiLeaks, má peruánsky prezident Alan García "kolosálne ego", hovorí sa o ňom, že trpí maniakálnou depresiou alebo bipolárnym ochorením a mal "početné" mimomanželské vzťahy.    
      Ďalšia americká diplomatická depeša spojila hlavného veliteľa peruánskych ozbrojených síl s drogovou korupciou. Ten tvrdenia odmietol.
      Valenzuela v pondelok uviedol, že americký rezort diplomacie "skúma, ako obrátiť list tak, aby to nemalo dopad na naše vzťahy".

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies