Washington s Fehérvárym vstúpil do play off víťazstvom na ľade Floridy

NETKY.SK • 4 Máj 2022, 09:22 • 2 min
Washington s Fehérvárym vstúpil do play off víťazstvom na ľade Floridy

NEW YORK – Hokejisti Washingtonu v zostave so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym úspešne vstúpili do play off NHL. V úvodnom zápase štvrťfinále Východnej konferencie zvíťazili v noci na stredu na ľade Floridy 4:2.

slovakia

left justify in out

Washington otočil zápas v tretej tretine

 

Capitals prehrávali s víťazom základnej časti a držiteľom Prezidentskej trofeje po druhej tretine 1:2, ale v treťom dejstve dokázali stav otočiť gólmi Jevgenija Kuznecova, T. J. Oshieho a Larsa Ellera, ktorý spečatil výsledok do prázdnej bránky. Fehérváry odohral za hostí 18:12 min., odsedel si dve trestné minúty a rozdal šesť hitov. Skóre duelu otvoril hosťujúci Tom Wilson, ale "panteri" ešte v prvej časti vyrovnali zásluhou Sama Bennetta a v druhej dvadsaťminútovke ich dostal do vedenia Claude Giroux.

 

Capitals otočili skóre v priebehu dvoch minút a 23 sekúnd v záverečnej časti. Na 2:2 vyrovnal Kuznecov, keď ťažil z výbornej práce Ovečkina. Kapitán hostí, ktorý sa vrátil do zostavy po zranení, obral v strednom pásme o puk MacKenzieho Weegara a Kuznecov využil sólový nájazd strelou do horných poschodí bránky Sergeja Bobrovského. Krátko na to udreli hostia znovu a Oshie strelil svoj šiesty víťazný gól v play off.

 

„Hrali sme dobre v ofenzíve aj v defenzíve. Dodržiavali sme svoj plán a boli sme úspešní," povedal pre nhl.com tréner Capitals Peter Laviolette.

 

„Musíme sa z toho poučiť, bola to dobrá lekcia. Nechali sme si to ujsť," priznal obranca Floridy Aaron Ekblad, ktorý sa vrátil na ľad po tom, ako pre zranenie dolnej časti tela vynechal záverečných 20 zápasov základnej časti a bol najvyťaženejší hráč tímu.

 

 

Pittsburgh zdolal Rangers až v 3. predĺžení

 

Úvodný súboj série 1. kola medzi New Yorkom Rangers a Pittsburghom priniesol drámu, ktorú rozlúsklo až tretie predĺženie. O triumfe hostí v Madison Square Garden rozhodol v 106. minúte Jevgenij Malkin, keď úspešne tečoval strelu Johna Marina.

 

„Vieme, že dokážeme vyhrať každý zápas. Hrali sme dobre, hrali sme múdro a išli sme na dno síl. Bol to dlhý a ťažký zápas proti silnému súperovi so šťastným koncom," spokojne konštatoval pre tsn.ca Malkin, ktorý so 65 gólmi v play off vyrovnal na treťom mieste klubovej histórie zápis Jaromíra Jágra.

 

Rangers viedli 2:0 po zásahoch Adama Foxa a Andrewa Coppa, ale za hostí vyrovnal dvomi gólmi najleší strelec "tučniakov" v základnej časti Jake Guentzel. Domáci viedli ešte raz, keď sa v oslabení presadil elitný kanonier Chris Kreider, no odpoveď bola rýchla a Bryan Rust ešte v prostrednej časti vyrovnal. Nerozhodný stav mohol zlomiť necelé štyri minúty pred koncom domáci Filip Chytil, ale jeho gól po trénerskej výzve Penguins napokon rozhodcovia neuznali, pretože Kaapo Kakko nedovolene atakoval brankára.

 

V polovici druhého predĺženia musel pre nešpecifikované zranenie striedať brankár "tučniakov" Casey DeSmith, ktorého vystriedal Louis Domingue a neinkasoval ani raz zo 17 striel. DeSmith predviedol 48 úspešných zákrokov. Až 79 striel chytil brankár "jazdcov" Igor Šesťorkin, čo je druhý najlepší výkon od sezóny 1955/56, keď sa začali počítať zásahy brankárov. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies