Washington Post: Trump plánuje v Bedminsteri hostiť aj lídrov z OSN

NETKY.SK • 6 August 2017, 13:15 • 2 min
Washington Post: Trump plánuje v Bedminsteri hostiť aj lídrov z OSN

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump je od piatku na dovolenke vo svojom luxusnom golfovom stredisku v Bedminsteri v štáte New Jersey.

slovakia

left justify in out

Denník Washington Post zistil, že v septembri tam plánuje pozvať aj svetových lídrov zúčastňujúcich sa v New Yorku na Valnom zhromaždení OSN.

 

"Ľudia oboznámení s prípravami zhromaždenia povedali, že prezident Trump plánuje hostiť zahraničných lídrov vo svojom golfovom klube v New Jersey. Ministerstvo zahraničných vecí sa pripravuje na nešpecifikovaný počet stretnutí, ktoré by sa v priebehu týždňa mali od 18. septembra konať v Bedminsteri," informovali noviny.

 

Valné zhromaždenie OSN sa začne 12. septembra v New Yorku a zúčastní sa ho takmer 150 hláv štátov z celého sveta. Washington Post pripomenul, že prezident Spojených štátov sa na podujatí zvyčajne zúčastňuje len približne dva dni, potom krajinu zastupuje minister zahraničných vecí. Obaja sa so svetovými lídrami stretávajú buď v budove OSN, alebo v okolitých hoteloch. Trump sa teda podľa denníka chystá porušiť tradíciu.

 

"Plány pre Bedminster sú posledným príkladom toho, ako prezident uskutočňuje oficiálne podujatia v nehnuteľnostiach so značkou Trump, vrátane aprílového stretnutia s čínskym prezidentom Sin Ťin-pchingom v luxusnom sídle Mar-a-Lago na Floride," napísal Washington Post.

 

Šéf Bieleho domu podľa denníka plánuje vystúpiť na Valnom zhromaždení 19. septembra. V centrále organizácie sa potom zrejme stretne s generálnym tajomníkom OSN Antóniom Guterresom.

 

"Väčšina ďalších stretnutí sa podľa predbežných plánov pravdepodobne uskutoční 64 kilometrov západne – v Trumpovom golfovom klube," uviedol denník.

 

Washington Post dodal, že podľa informácií od diplomatov by sa Trump mohol stretnúť s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom, britskou premiérkou Theresou Mayovou a izraelským premiérom Benjaminon Netanjahuom.

 

"O prípadnom stretnutí s ruským prezidentom Vladimirom Putinom nepadlo ani slovo," dodali noviny.

 

Biely dom ani ministerstvo zahraničných vecí sa pre Washington Post na túto tému zatiaľ nechceli vyjadriť.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona