Vyhodený manažér Trumpovej kampane mu vracia úder v novej knihe

NETKY.SK • 4 December 2017, 09:19 • 2 min
Vyhodený manažér Trumpovej kampane mu vracia úder v novej knihe

WASHINGTON - Nezdravé stravovanie, hlasná hudba, ale najmä drsné správanie a extrémne nároky Donalda Trumpa popisuje v knihe pripravenej na vydanie v utorok bývalý manažér jeho prezidentskej kampane Corey Lewandowski.

slovakia

left justify in out

Knihu, ktorú napísal spolu s jedným z vtedajších Trumpových poradcov Davidom Bossiem, má titul Let Trump be Trump (Nechajte Trumpa byť Trumpom). Citoval z nej mainstreamový denník Washington Post.

 

"Elton John vrieska v Trumpovom lietadle tak hlasno, že ľudia si ani nepočujú vlastné myšlienky. Tlačová hovorkyňa Hope Hicksová naparuje Trumpovi nohavice – priamo na ňom. Trump vrieska na svojich poradcov a zavaľuje ich nadávkami," citoval denník z textu knihy.

 

Autori opisujú aj Trumpov obrovský apetít pre nezdravé jedlá a veľké objednávky jedál rýchleho občerstvenia. Na palube jeho lietadla tiež vždy boli čipsy, praclíky a keksíky. Zabezpečenie a načasovanie jeho jedál bolo podľa nich také dôležité ako akýkoľvek iný aspekt jeho pochodu k funkcii prezidenta.

 

Priznávajú tiež, že skôr či neskôr každý, kto pracuje pre Trumpa, spozná tú jeho stránku, ktorá ho prinúti čudovať sa, prečo prijal ponuku pracovať preňho. Uvádzajú, že Trumpov hnev nie je nikdy myslený ako osobná urážka, ale niekedy je ťažké to tak nebrať. Najmä keď veci nejdú tak, ako Trump chce - vtedy vraj majú ľudia okolo neho pocit totálneho útoku. "Aj tých najodolnejších mužov a ženy by to rozlámalo na malé kúsky," tvrdia Lewandowski a Bossie.

 

Priznávajú, že zažili momenty, keď chceli vyskočiť z Trumpovho lietadla, ale potom si na všetko zvykli. Lewandowski spomína napríklad na to, keď bol taký chorý, že v lietadle zaspal. Trump ho zobudil a povedal mu, že ak to nezvláda, tak si nájdu niekoho iného.

 

"Toto sú niektoré z najsurreálnejších pasáží v prichádzajúcej knihe opisujúcej Trumpovu cestu k funkcii prezidenta. Kniha vykresľuje obraz kampane s kandidátom-nováčikom a tímom lietajúcim od krízy ku kríze; kampane, v ktorej sa Lewandowski a osadenstvo takisto väčšinou začiatočníckych politických poradcov učia za pochodu," okomentoval knihu Washington Post.

 

Denník dodal, že napriek týmto prezradeným negatívam Lewandowski v tejto knihe opisuje Trumpa väčšinou pozitívne a kritizuje skôr svojho nástupcu Paula Manaforta.

 

Spravodajská televízia Fox News ku knihe uviedla, že Lewandowski popísal intenzívnu a napokon úspešnú snahu o Biely dom - často plnú ostrých lakťov a s množstvom ega, a tiež plnú rýchleho občerstvenia.

 

Lewandowski pôsobil ako manažér predvolebnej kampane Trumpa od januára 2015 do júna 2016.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies