Washington a Rijád trvajú na nutnosti Asadovho odchodu

NETKY.SK • 25 Október 2015, 09:14 • 2 min
Washington a Rijád trvajú na nutnosti Asadovho odchodu

RIJÁD - Americký minister zahraničných vecí John Kerry pricestoval v sobotu do Saudskej Arábie, kde sa stretol s tamojším kráľom Salmánom. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Predmetom schôdzky, ktorá prebehla v sobotu večer na kráľovom vidieckom sídle neďaleko metropoly Rijád, bol predovšetkým konflikt v Sýrii a možnosti jeho urovnania.

 

Kerry aj saudskoarabský monarcha sa zhodli na potrebe zachovania Sýrie ako "jednotnej, pluralitnej a stabilnej krajiny". Zároveň ale potvrdili svoje presvedčenie o nutnosti odchodu súčasného sýrskeho prezidenta Bašára Asada, uvádza sa vo vyhlásení rezortu diplomacie USA.

 

Obe krajiny podporujú politické riešenie sýrskeho konfliktu v rámci medzinárodného spoločenstva. Naďalej však budú poskytovať podporu umiernenej sýrskej opozícií, ktorú plánujú ešte zintenzívniť, povedal hovorca amerického Štátneho departmentu.

 

Na schôdzke sa hovorilo aj o súčasnej situácii v Jemene a Líbyi.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona