Warren Buffett rozširuje investičné impérium Berkshire Hathaway

NETKY.SK • 13 December 2014, 13:40 • 2 min
Warren Buffett rozširuje investičné impérium Berkshire Hathaway

OMAHA - Berkshire Hathaway, firma americkej investičnej legendy Warrena Buffetta, podľa agentúry AP informovala, že kupuje od súkromnej investičnej spoločnosti Arsenal Capital Partners newyorskú logistickú spoločnosť Charter Brokerage.

slovakia

left justify in out

Finančné náklady dohodnutej obchodnej operácie partneri neoznámili.
      

Charter Brokerage zabezpečuje globálny logistický servis pre ropný a chemický priemysel. Nový prírastok Berkshire Hathaway rozširuje paletu podnikateľských aktivít. Súčasťou tohto podnikateľského konglomerátu je vyše 80 firiem z oblasti priemyslu, obchodu, poisťovníctva, energetiky, nákladnej železničnej dopravy a ďalší. Berkshire Hathaway vložila kapitál aj do mnohých výnosných amerických spoločností, vrátane CocaColy. Buffett buduje svoje investičné impérium postupne už vyše 50 rokov.
      

Akcie triedy B spoločnosti v piatok (12.12.) klesli o 2,4 % na 146,46 USD (117,64 eura).
      

Akcie triedy A však začiatkom tohto týždňa dosiahli nový historický rekord. Ich cena po prvý raz prekonala hranicu 200.000 USD za kus v auguste tohto roka. Hodnota akcií tento rok vzrástla o 27 %.
      

Hodnota majetku Buffetta dosiahla podľa odhadov expertov 73 miliárd USD a mala by byť o 300 miliónov vyššia než doteraz najbohatšieho podnikateľa planéty Mexičana Carlosa Slima. Portál pripomína, že keby sa k majetku Buffetta pripočítali aj akcie venované na dobročinné účely od roku 2006, mal by k dispozícii 110 miliárd USD.
      

Buffettov životopisec Andrew Kilpatrick portál informoval, že Berkshire Hathaway má k dispozícii hotovosť 60 miliárd USD a môže ihneď kúpiť každú spoločnosť, ktorú bude pokladať za prínosnú pre firmu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies