Warren Buffett: Bitcoin je reálna bublina

NETKY.SK • 28 Október 2017, 10:00 • 2 min
Warren Buffett: Bitcoin je reálna bublina

OMAHA – Americký miliardár Warren Buffett sa pripojil k tým, ktorí veria, že trh s Bitcoinmi je v bublinovej zóne.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa MarketWatch sa Buffett zaoberal touto témou počas výročnej konferencie otázok a odpovedí, ktorá sa konala v Omahe začiatkom tohto mesiaca. Buffett sa zameral na celý rad tém, avšak v priebehu svojich poznámok spomenul aj trh s kryptomenami.

"Ľudia sú nadšení z veľkých cenových pohybov a Wall Street sa prispôsobí," uviedol. Bitcoin opísal ako "reálnu bublinu", Buffett tiež kritizoval myšlienku priradiť k Bitcoinu nejakú hodnotu. "Bitcoin nemôže mať hodnotu, pretože to nie je aktívum, ktoré by nejakú hodnotu produkovalo."

 

img

 

Buffettove komentáre prišli uprostred obdobia, kedy Bitcoin prudko posilnil. Začiatkom októbra sa cena Bitcoinu pohybovala na úrovni okolo 4.300 dolárov, ale pred necelým týždňom sa vyšvihla na viac ako 6.100 dolárov.

Tvrdý postoj amerického miliardára k Bitcoinu nie je prekvapujúci, keďže v roku 2014 doporučoval, aby sa investori držali od Bitcoinu čo najďalej. "V podstate je to ilúzia," povedal v tom čase Buffett.

Buffett nie je jediným, kto komentoval nedávny vývoj na trhu s kryptomenami. Začiatkom tohto týždňa saudský princ Al-Waleed bin Talal povedal, že očakáva zlyhanie Bitcoinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies