Warpaint si chcú v autobuse zriadiť nahrávacie štúdio

NETKY.SK • 5 Júl 2014, 12:25 • 2 min
Warpaint si chcú v autobuse zriadiť nahrávacie štúdio

BRATISLAVA - Americká formácia Warpaint si plánuje v autobuse zriadiť nahrávacie štúdio. Dievčenské indierockové kvarteto z Los Angeles je v súčasnosti na turné k eponymnému albumu, ktorý vyšiel 17. januára 2014.

slovakia

left justify in out

Bubeníčka kapely Stella Mozgawa pre britský týždenník New Musical Express (NME) prezradila, že skupina by rada na cestách nahrávala nové skladby, čo by im umožnilo práve spomínané štúdio. "Ešte sme nezačali pracovať na nových piesňach, ale veľmi radi by sme chceli. Nemôžete zrušiť koncerty a my sme na cestách až do februára budúceho roka. To je relatívne krátka doba na turné a nám to tak vyhovuje, pretože sa nemôžeme dočkať nových vecí. Koncertovanie máme však radi. Snažíme sa nájsť spôsob, ako písať na turné, čo bude iste zaujímavé. Pokúsime sa zriadiť si v našom autobuse malé nahrávacie štúdio. Bude to úžasné," uviedla hudobníčka.

 

Warpaint vznikli v roku 2004. V kapele pôsobia okrem spomínanej bubeníčky aj Emily Kokal (vokály, gitara), Theresa Wayman (gitara, vokály) a Jenny Lee Lindberg (basgitara, sprievodné vokály). Formácia debutovala v roku 2008, kedy vydali EP Exquisite Corpse, ktoré mixoval bývalý gitarista Red Hot Chili Peppers John Frusciante. O dva roky neskôr vyšiel prvý štúdiový album The Fool, na ktorom sa nachádzajú single Undertow a Shadows. Z druhého radového počinu Warpaint, ktorý sa v UK Charte prebojoval do top 10, pochádza napríklad singel Love Is to Die. Kapelu, ktorú nominovali v ankete BBC Sound of 2011, mohli slovenskí fanúšikovia a fanúšičky vidieť a počuť naživo predvlani na trenčianskom festivale Bažant Pohoda. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies