Warner z väzenia v sanitke, prihovoril sa prívržencom

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 10:11 • 2 min
Warner z väzenia v sanitke, prihovoril sa prívržencom

PORT OF SPAIN - Bývalý viceprezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Jack Warner sa pri prepustení z väznice v trinidadskom Port of Spain vyhol čakajúcim novinárom - zo zariadenia ho odviezla sanitka.

slovakia

left justify in out

Jeden z hlavných aktérov korupčnej aféry, ktorá v týchto dňoch otriasa futbalovým hnutím, sa sťažoval na vyčerpanie. Vo väznici strávil noc zo stredy na štvrtok, hoci sudca vypísal po jeho zadržaní kauciu 2,5
milióna trinidadských dolárov (354 500 eur). Zatykač na neho vydali na žiadosť amerického ministerstva spravodlivosti, úradom sa prihlásil sám. Sudca mu prečítal osem obvinení a nariadil mu odovzdať cestovný pas a dvakrát týždenne sa hlásiť na polícii.

 

Krátko po prepustení už 72-ročný politik ubezpečoval svojich prívržencov, že je len obeťou krivých obvinení. "Či som 30 rokov okrádal FIFA o peniaze? Kto mi ich dal? Ako to, že ten človek nie je obvinený? Prečo sú obvinení iba ľudia z tretích krajín?" kládol Warner sugestívne otázky.

 

Jack Warner bol v roku 2011 po prevalení úplatkárskej aféry s Mohammedom bin Hammamom nútený opustiť futbalové kruhy. Vo vlasti však pokračoval v kariére politika a je poslancom opozičnej Nezávislej liberálnej strany. V minulosti bol ministrom národnej bezpečnosti.

 

Podľa amerických vyšetrovateľov Warner zneužíval na obohacovanie funkciu prezidenta Futbalovej konfederácie Strednej a Severnej Ameriky a karibskej oblasti (CONCACAF). Na podvodoch a praní špinavých peňazí sa zúčastňovalo ďalších 13 osôb. Sedem z nich zadržali v stredu vo švajčiarskom Zürichu, kam pricestovali na kongres FIFA. Warner údajne okrem iného v roku 2008 zinkasoval 10 miliónov amerických dolárov za tri hlasy v prospech Juhoafrickej republiky pri výbere dejiska majstrovstiev sveta 2010.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies