Warner: FIFA mi dala 6 miliónov USD za podporu Blattera

NETKY.SK • 26 Apríl 2013, 17:07 • 2 min
Warner: FIFA mi dala 6 miliónov USD za podporu Blattera

ŽENEVA - Zdiskreditovaný futbalový funkcionár Jack Warner vyhlásil, že Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) mu kedysi venovala 6 miliónov USD na výstavbu tréningového centra v Trinidade a Tobagu výmenou za podporu Seppa Blattera pred jeho prvou kandidatúrou na post šéfa spomenutej organizácie.

slovakia

left justify in out

Špecifikoval, že vtedajší prezident FIFA Joao Havelange si v roku 1998 štedrým príspevkom poistil podporu od Futbalovej konfederácie Strednej a Severnej Ameriky a karibskej oblasti (CONCACAF) pre svojho favorita Blattera na úkor Lennarta Johanssona. Bývalý viceprezident FIFA Warner podporil svoje tvrdenie zverejnením dobového dokumentu, ktorým Havelange deklaroval zmenu pôžičky na dar. "Bez 30 hlasov od CONCACAF-u by sa Blatter nikdy nestal prezidentom FIFA," povedal 68-ročný Warner, ktorého sporné vlastníctvo predmetného športového centra s aktuálnou hodnotou 22,5 milióna dolárov a pod menom Havelangea bolo pre CONCACAF dôvodom zriadiť etickú komisiu na vyšetrenie podozrení z podvodov počas funkcionárovho šéfovania tejto regionálnej organizácii. Warner minulý týždeň odstúpil zo svojho postu ministra obrany v kabinete Trinidadu a Tobaga.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies