Wall Street pokračovala v piatok v poklese

NETKY.SK • 27 Október 2018, 12:37 • 2 min
Wall Street pokračovala v piatok v poklese

NEW YORK - Wall Street v piatok (26.10.) do konca obchodovania zmazala časť svojich výrazných strát a oslabila miernejšie. Nepokračovala v zotavovaní zo štvrtka (25.10.), ktoré, ako sa zdá, bolo len krátkodobou záležitosťou. Hospodárske výsledky Amazonu a Alphabetu, čo je materský koncern Google, sklamali očakávania, čo malo negatívny vplyv predovšetkým na technologickú burzu Nasdaq.

slovakia

left justify in out

Kľúčový americký index Dow Jones Industrial v piatok klesol o 1,19 % na 24.688,31 bodu. Dow za celý uplynulý týždeň stratil takmer 3 %.

Širší index S&P 500 sa v piatok znížil o 1,73 % na 2658,69 bodu. Na technologickej burze index Nasdaq Composite padol o 2,07 % na 7167,21 bodu a výberový index Nasdaq 100 o 2,34 % na 6852,40 bodu.

 

Amazon rovnako ako Alphabet zverejnili vo štvrtok po zatvorení burzy hospodárske výsledky. Amazon síce výrazne zvýšil zisk, ale rast tržieb sklamal očakávania analytikov. Akcia online predajcu padla takmer o 8 %. Akcia Alphabetu stratila takmer 2 %, aj napriek výraznému zvýšeniu tržieb a zisku, keďže trh prognózoval ešte prudší nárast. Akcie oboch koncernov však vo štvrtok pred zverejnením výsledkov výrazne posilnili.

 

Zlé správy však neprišli len z technologického sektora. Výrobca spotrebiteľských tovarov Colgate-Palmolive zaznamenal v uplynulom kvartáli prvý organický pokles tržieb za vyše 10 rokov. Zisk navyše stlačili náklady prebiehajúceho úsporného programu, nárast výdavkov na reklamu rovnako ako negatívny vplyv daňovej reformy. Akcia firmy ukončila obchodovanie s mínusom o vyše 6,5 %.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona