Wall Street netrpezlivo očakáva Trumpov prejav v Kongrese

NETKY.SK • 28 Február 2017, 21:34 • 2 min
Wall Street netrpezlivo očakáva Trumpov prejav v Kongrese

WASHINGTON – Finančníci a burzoví makléri na americkej Wall Street netrpezlivo čakajú na dnešný večer. Prezident Donald Trump vystúpi o 21.00 h miestneho času (v stredu o 03.00 h SEČ) pred oboma komorami Kongresu a oni od neho očakávajú veľa podrobností.

slovakia

left justify in out

"Pokiaľ ide o ekonomiku, je čas ukázať sa," napísal dnes americký denník USA Today.

 

Donald Trump v predvolebnej kampani sľuboval rozsiahle znovunaštartovanie americkej ekonomiky. Dosiahnuť to chce značným znížením daní pre firmy, zrušením vládnych regulácií, ktoré brzdia slobodné podnikanie, spustením obrovských infraštruktúrnych projektov, ktoré dajú firmám zákazky, ľuďom prácu a občanom obnovené cesty a mosty. Chce tiež presunúť výrobu späť do Spojených štátov a vytvoriť tak nové pracovné miesta.

 

Tieto pozitívne ekonomické sľuby mali za následok to, že od novembrových prezidentských volieb americké akcie na burze cenných papierov stúpali.

 

Počas prvého mesiaca vo funkcii však prezident neurobil žiadne konkrétne kroky k splneniu spomínaných sľubov. Podnikatelia, finančníci, burzoví makléri, ale aj občania sú netrpezliví a začínajú byť nervózni.

 

"Wall Street považuje tento prejav za najdôležitejší od Trumpovho nástupu do funkcie – minimálnej pre trhy," napísal denník.

 

Ak dnes prezident Wall Street sklame, trhmi to zakolíše, upozorňuje USA Today.

 

"Očakávania trhov sú veľmi veľké. Veľká je však aj pravdepodobnosť, že Trump výrazne sklame," varoval Arnaud Masset, analytik Swissquote Bank.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona