Walker sa stal prvým Austrálčanom v NHL

NETKY.SK • 30 Jún 2014, 15:07 • 2 min
Walker sa stal prvým Austrálčanom v NHL

PHILADELPHIA - Do zámorskej hokejovej NHL mieri prvý Austrálčan. Z 89. miesta si vybral Washington v sobotňajšom drafte nádejí Nathana Walkera.

slovakia

left justify in out

Rodák z britského Cardiffu začínal s hokejom v Sydney, ako trinásťročný sa vybral do Európy, aby mal väčšiu šancu hokejovo rásť. Vo Vítkoviciach sa prepracoval postupne do prvého mužstva, za ktoré nastúpil v 20 stretnutiach. "Hrať v Česku bolo pre mňa veľmi dôležité, tam som hokejovo vyrástol," priznal pre NHL.com Walker.

 

Austrálčan vlani trénoval s hráčmi Washingtonu v letnom kempe a v uplynulej sezóne nastupoval za Hershey v AHL, kde v 43 stretnutiach strelil päť gólov a pridal šesť asistencií. Dvadsaťročný ľavý krídelník veril, že si ho vyberie niektorý z klubov už v predchádzajúcich rokoch. Teraz mal poslednú šancu, aby prešiel draftom, inak by sa mohol dohodnúť s tímami ako voľný hráč. "Je to šialené, nemám slov. Chcel by som poďakovať všetkým za podporu a milé slová. Veľa to pre mňa znamená," napísal na Twitteri Walker, ktorému patrí aj európsky primát. Keď nastúpil v českej extralige za Vítkovice, stal sa prvým Austrálčanom so štartom v niektorej z najvyšších hokejových súťaží na starom kontinente. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies