Walesania predostreli trénerovi Colemanovi nový návrh zmluvy

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 09:26 • 2 min
Walesania predostreli trénerovi Colemanovi nový návrh zmluvy

CARDIFF - Necelé dva mesiace pred začiatkom majstrovstiev Európy vo futbale vo Francúzsku nemá tréner Walesu Chris Coleman stále vyriešenú otázku ohľadom svojho zotrvania vo funkcii aj po kontinentálnom šampionáte.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťpäťročný rodák zo Swansea zatiaľ nenašiel spoločnú reč s Waleskou futbalovou asociáciou (FAW) v súvislosti s predĺžením kontraktu. Súčasná dohoda vyprší po letných majstrovstvách Európy vo Francúzsku, Wales je na kontinentálnom šampionáte prvým súperom Slovenska v základnej B-skupine (11. júna v Bordeaux).
Waleská futbalová asociácia (FAW) sa však snaží udržať úspešného kouča. Svedčí o tom vylepšený návrh nového kontraktu, ktorý Colemanovi predostrela. "Naozaj dúfam, že Chris povedie náš tím aj v kvalifikácii o postup na MS 2018," cituje BBC Sport slová generálneho riaditeľa FAW Jonathana Forda.

 

Coleman naznačil, že by si prial ďalšie pôsobenie na lavičke Walesu, hoci pripustil, že mu začala chýbať dennodenná klubová práca. Colemana údajne zamerali tímy Swansea City a Aston Villa.

 

"Bol by som zničený, keby nezostal na pozícii kouča. Prvýkrát po dlhých rokoch sme sa kvalifikovali na vrcholné podujatie, nemá zmysel niečo meniť. Ak sa spýtate kohokoľvek z hráčov národného tímu, každý by vám povedal to isté. Budem veľmi prekvapený, ak FAW neurobí všetko pre to, aby ho udržala," vyhlásil nedávno waleský stopér Gunter.

 

Podobný názor má aj ďalší bývalý reprezentant Mark Hughes, v rokoch 1999-2004 kouč Walesu. "Asociácia by si mala dávať pozor, aby ho nestratila," myslí si 52-ročný niekdajší hráč Manchestru United, Barcelony, Bayernu Mníchov či FC Chelsea.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona