Walesania môžu prepísať históriu, Ramsey: Tlak je na Anglicku

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 13:17 • 2 min
Walesania môžu prepísať históriu, Ramsey: Tlak je na Anglicku

LENS - Waleská futbalová reprezentácia stojí na prahu historického úspechu. Keď zverenci trénera Chrisa Colemana debutujúci na EURO 2016 zvíťazia vo štvrtkovom zápase B-skupiny nad ostrovným rivalom Anglickom, vybojujú si bez ohľadu na ďalšie výsledky osemfinálovú miestenku, keďže na konte už majú tri body za víťazstvo 2:1 nad Slovenskom. Derby na Štadióne Bollaert-Delelis v meste Lense má výkop vo štvrtok 16. júna o 15.00 h, hlavným rozhodcom je Nemec Felix Brych.

slovakia

left justify in out

Angličania vstúpili do šampionátu remízou 1:1 s Ruskom, ktorá ich môže mrzieť. V zápase dominovali a vytvorili si viac šancí ako "zborná", napokon však prišli o plný bodový zisk v nadstavenom čase.

 

"Výsledok je jedna vec, ale výkon mužstva zniesol naozaj vysoké parametre. Samozrejme, že strata bodov v závere zápasu je vždy nepríjemná, ale chlapcom nemôžem nič vyčítať. Rusi potrestali našu chybu, taký je futbal. Tento zápas je za nami a my sa musíme dôkladne pripraviť na ďalší. Wales ukázal, že s ním treba počítať, proti Slovensku ukázal nebezpečné brejky a chladnokrvnosť v koncovke. Tá nám proti Rusku chýbala. Bude to derby, ktoré nemá favorita. Nemyslím si, že by nás mali fanúšikovia a médiá stavať do tejto pozície," povedal tréner Albiónu Roy Hodgson, ktorý má na šampionáte tím s najnižším vekovým priemerom spomedzi všetkých 24 účastníkov.

 

Pred súbojom s Walesom vlieva sebavedomie do radov jeho mužstva aj historická bilancia vzájomných zápasov, v ktorej majú Angličania jasne navrch. Zo 101 zápasov sa až 66 skončilo ich triumfom, 21-krát nemal súboj víťaza a len 14-krát sa tešili Walesania. Špecifickú príchuť bude mať stretnutie pre stredopoliara Adama Lallanu, proti ktorému nastúpia vo farbách waleskej reprezentácie kluboví spoluhráči z FC Liverpool - Joe Allen a Danny Ward.

 

"Navyše som dobrý kamarát s Garethom Baleom. Počas zápasu však musia všetky priateľské väzby ísť stranou, každý z nás bude bojovať za úspech svojho tímu. Proti Rusku sme podali dobrý výkon a keď naň nadviažeme, neobávam sa, ako sa to skončí. Jednu vec však musíme zlepšiť - efektivitu v zakončení," citovala Lallanu oficiálna internetová stránka UEFA.

 

Povzbudivou správou pre waleských "drakov" je pravdepodobný návrat brankárskej jednotky Waynea Hennesseyho medzi tri žrde. "Cítil bolesti v chrbte, nechceli sme nič uponáhľať a preto proti Slovensku nechytal. Uvidíme, ako sa bude cítiť na stredajšom tréningu, ale zatiaľ sa jeho zdravotný stav každým dňom zlepšuje," povedal kouč "drakov" Coleman. Walesania avizujú, že necítia tlak a šampionát vo Francúzsku si vychutnávajú. Pomohol im k tomu isto aj víťazný vstup, takže proti veľkému rivalovi z Britských ostrovov môžu hrať uvoľnene.

 

"Sme na čele tabuľky našej skupiny, ale Angličania urobia všetko pre to, aby tento stav zmenili. Našou výhodou je, že nebudeme hrať pod tlakom. Každý očakáva víťazstvo Anglicka," uviedol Aaron Ramsey, ktorý spolu s Garethom Baleom reprezentuje ofenzívnu silu Walesu. V "bitke" dvoch britských tímov môžu podľa Balea okrem futbalových kvalít zavážiť aj charakteristické črty. "Myslím, že náš tím má viac vášne a hrdosti ako anglický. Je to derby zápas, ktorý sa bude hrať v skvelej atmosfére. Sme pripravení a tešíme sa. Angličania majú veľmi silné mužstvo, poznáme však aj jeho slabiny a tie sa pokúsime využiť," poznamenal Bale.

 

Pred zápasom Anglicka s Walesom rezonujú v médiách správy o sprísnených bezpečnostných opatreniach, keďže na severe Francúzska hrozia strety medzi fanúšikmi oboch tímov. Prefekt regiónu Pas-de-Calais pravdepodobne v priebehu stredy vydá zákaz predaja alkoholu v meste, aby sa zamedzilo opakovaniu minulotýždňových výtržností a bitiek fanúšikov Ruska a Anglicka v Marseille, ktoré si vyžiadali 35 zranených.

 

B-skupina:

Anglicko - Wales (štvrtok 16. júna, 15.00 h, Stade Bollaert-Delelis, Lens)

Predpokladané zostavy:

Anglicko: Hart - Walker, Cahill, Smalling, Rose - Alli, Dier, Rooney - Lallana, Kane, Sterling

Wales: Hennessey - Gunter, Chester, A. Williams, Davies - Taylor, Edwards, Allen, Ramsey - Robson-Kanu, Bale

 

tabuľka B-skupiny:

1. Wales 1 1 0 0 2:1 3

2. Anglicko 1 0 1 0 1:1 1

Rusko 1 0 1 0 1:1 1

4. SLOVENSKO 1 0 0 1 1:2 0



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona