Walesania jedno víťazstvo od Francúzska, kapitán krotí emócie

NETKY.SK • 5 September 2015, 17:41 • 2 min
Walesania jedno víťazstvo od Francúzska, kapitán krotí emócie

CARDIFF - Futbalisti Walesu môžu už v nedeľu dosiahnuť historický úspech.

slovakia

left justify in out

Ak zvíťazia v domácom súboji proti Izraelu (začiatok o 18.00 h v Cardiffe) v rámci kvalifikácie ME 2016, postúpia premiérovo na kontinentálny šampionát do Francúzska.


Zverenci trénera Chrisa Colemana kraľujú B-skupine so sedemnástimi bodmi. Druhí Belgičania majú o tri body menej, o ďalšie dva zaostávajú tretí Izraelčania. Optimizmus Walesanom dodáva aj skutočnosť, že v prvom vzájomnom dueli týchto dvoch tímov triumfovali v marci v Izraeli 3:0.


"Mali sme trochu času na odpočinok. Tvrdo sme makali, aby sme sa dostali do pozície, v akej sa teraz nachádzame. Musíme zostať sústredení. Od začiatku kvalifikácie sa snažíme myslieť vždy iba na najbližší zápas. V našich krajanoch sme vyvolali nadšenie, je preto potrebné, aby sme kontrolovali naše emócie," vyhlásil na sobotňajšej predzápasovej tlačovej konferencii kapitán Walesu Ashley Williams.


"Vždy sme si chceli zaslúžiť pozornosť okolia za prácu, ktorú robíme. Vieme, čo nás čaká a aké sú naše možnosti. Bude to ťažký zápas. Budeme hrať vo fantastickej, priam prvotriednej kulise, nesmieme v nej uviaznuť," cituje oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) slová waleského kormidelníka Colemana.


Najväčším historickým úspechom územia patriaceho pod Veľkú Britániu je účasť na MS 1958 vo Švédsku. Walesania vtedy postúpili do štvrťfinále, v ktorom podľahli po góle Pelého neskorším majstrom sveta z Brazílie (0:1).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies