Walesa si pri odchode z kostola zlomil nohu, leží s komunistickým pohlavárom

NETKY.SK • 10 December 2014, 19:20 • 2 min
Walesa si pri odchode z kostola zlomil nohu, leží s komunistickým pohlavárom

VARŠAVA - Bývalý poľský prezident a niekdajší bojovník proti komunizmu Lech Walesa si v utorok zlomil nohu a skončil v nemocnici.

slovakia

left justify in out

Dokazuje to fotografia jeho pravej nohy v sadre, ktorú zverejnil na svojom blogu. Walesa si úraz spôsobil v utorok pri odchode z kostola v jeho rodnom meste Gdansk. Ako podotýkajú poľské médiá, paradoxom situácie je fakt, že v rovnakej nemocnici sa práve nachádza aj Czesław Kiszczak, ktorý v roku 1981 zohral kľúčovú úlohu pri vyhlásení výnimočného stavu vo vtedajšom komunistickom Poľsku. Jeho dôsledkom bolo okrem iného aj Walesovo uväznenie. Gdanskí lekári majú v prípade 89-ročného Kiszczaka určiť, či dokáže vydržať pripravovaný súdny proces, v ktorom by mal čeliť obžalobe za represie počas výkonu ministerskej funkcie.

 

Walesa je celosvetovo známy politik, ktorý stál za zrodom dnes už legendárneho hnutia Solidarita v poľskom prístavnom meste Gdansk. Jeho aktivity viedli až k pádu komunizmu a Walesa sa následne stal prvým demokraticky zvoleným prezidentom krajiny. Exprezident, ktorý koncom septembra oslávil 70. narodeniny, je známy svojimi príklonom k USA, tvrdou kritikou Ruska i mnohými spornými výrokmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies