Walesa: Putinovu politiku môže zmeniť solidarita v uplatňovaní sankcií

NETKY.SK • 19 Február 2015, 18:55 • 2 min
Walesa: Putinovu politiku môže zmeniť solidarita v uplatňovaní sankcií

VARŠAVA - Bývalý poľský prezident Lech Walesa je presvedčený o tom, že globálna solidarita v ekonomických sankciách voči Rusku povedie k zmene agresívnej politiky ruského prezidenta Vladimira Putina. Niekdajší líder hnutia Solidarita to dnes uviedol pre agentúru AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"S Putinom môžeme rýchlo vyhrať, potrebujeme však súdržnosť," vyjadril sa Walesa. Súčasne zdôraznil, že podľa neho agresívna politika ruského lídra voči Ukrajine "sa nedá pochopiť", môže však prameniť z historického nedostatku demokracie v Rusku.
     

Walesov výrok prichádza v čase, keď predsedníčka poľskej vlády Ewa Kopaczová rokovala s maďarským premiérom Viktorom Orbánom, ktorého Západ kritizuje za rozvíjanie politických a ekonomických vzťahov s Putinom.
     

Lech Walesa ako hlavný strojca pokojného prechodu komunistického Poľska k demokratickému režimu tvrdí, že Putina by pod ťarchou sankcií mohli eventuálne zosadiť aj samotní kremeľskí predstavitelia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona