Wales zakopol a odložil oslavy, Williams: Niet dôvodu na paniku

NETKY.SK • 7 September 2015, 11:22 • 2 min
Wales zakopol a odložil oslavy, Williams: Niet dôvodu na paniku

CARDIFF - Futbalisti Walesu mohli s predstihom postúpiť na EURO 2016, ale po bezgólovej remíze s Izraelom ešte budú musieť o účasť na šampionáte bojovať. Stále však majú všetky tromfy vo svojich rukách a zo zostávajúcich zápasov v kvalifikačnej B-skupine v Bosne a doma s Andorrou im stačí na zaistenie miestenky získať jeden bod. V prípade úspechu by sa kvalifikovali na vrcholné podujatie po dlhých 58 rokoch.

slovakia

left justify in out

K istote postupu potrebovali Gareth Bale a spol. v nedeľu zdolať v Cardiffe Izrael, i napriek jasnej streleckej prevahe (14:2) ale nedokázal prelomiť obrannú hradbu súpera a duel sa tak skončil bez gólov. "Chceli sme to vybaviť už dnes. Nevyšlo to, nevadí, máme stále dva ďalšie zápasy. Nie je dôvod na paniku. Je to na nás," citovala agentúra AP slová kapitána tímu Ashleyho Williamsa.

 

Walesania mali niekoľko príležitostí na skórovanie, Aaron Ramsey i Andy Ramsey svoje šance ale zahodili. Tímu z Britských ostrovov sa takmer podarilo splniť víťaznú úlohu, keď náhradník Simon Church v záverečných sekundách nadstaveného času dopravil loptu do izraelskej siete, no rozhodca neuznal gól pre ofsajd. Tréner Chris Coleman napriek prvej nevyužitej šanci stále verí, že jeho mužstvo splní sny fanúšikov. "Zažili sme frustrujúci deň. Verím však, že získame dostatočný počet bodov a budeme oslavovať. Toto je zlatá waleská generácia, ktorá si zaslúži postúpiť na šampionát," vyslovil sa pre BBC bývalý kouč Fulhamu.

 

Na vedúci Wales sa na rozdiel bodu dotiahlo v tabuľke druhé Belgicko, ktoré vydrelo na Cypre výhru 1:0. O jediný gól "červených diablov" sa postaral Eden Hazard po rýchlom prieniku a presnej prihrávke Driesa Mertensa. Belgičania sa tak priblížili k postupovej miestenke, no tréner Marc Wilmots napriek tomu nebol spokojný s hrou jeho zverencov. "Vyhrali sme síce dva zápasy v rade, no toto bol najhorší výkon od môjho nástupu k reprezentácii. Určite príde k náprave," uviedol kouč Belgičanov na pozápasovej tlačovej konferencii.

 

Svoju kritiku nasmeroval najmä k útočníkovi Liverpoolu Christianovi Bentekemu, ktorého v polčase striedal. "Podal iba polovičný výkon. Potreboval som čím skôr spraviť zmenu. Oba tímy spálili niekoľko šancí, no verili sme až do konca, že sa strelecky presadíme a nakoniec sme dosiahli výsledok, aký sme potrebovali. Ukázal sa charakter mužstva, hoci sme nehrali dobre," dodal Wilmots, ktorého tím je jednou nohou na EURO. Pred tretím Izraelom má v tabuľke štvorbodový náskok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies