Wales-Slovensko: Základné zostavy a predzápasové prognózy

NETKY.SK • 11 Jún 2016, 16:55 • 2 min
Wales-Slovensko: Základné zostavy a predzápasové prognózy

BORDEAUX – Dnes o 18.00 hodine vo francúzskom meste Bordeaux začína dlho očakávaný zápas Slovenska proti Walesu, ktorého výsledok veľa napovie o ďalšom vývoji v skupine B.

slovakia

left justify in out

WALES


Pre Wales je to premiéra na európskom šampionáte a vôbec prvé účinkovanie na významnom futbalovom podujatí od MS 1958. Tréner Drakov Chris Coleman odviedol počas kvalifikačných zápasov na Euro 2016 skvelú prácu, keď v skupine B jeho zverenci obsadili druhé miesto a líder z Belgicka mal len o dva body viac.

Záložník Crystal Palace Joe Ledley prekvapivo rýchlo doliečil fraktúru lýtkovej kosti, ktorú si privodil v máji. Ak sa bude pred zápasom cítiť dobre, tak by mohol nastúpiť v strede poľa vedľa Aarona Ramseyho z Arsenalu.

Tím Walesu povedie kapitán Ashley Williams zo Swansea, ktorý je pilierom obrany. Wales počas kvalifikácie inkasoval iba štyri góly.

Najväčšou hviezdou Walesu je bezpochyby Gareth Bale z Realu Madrid, ktorý v kvalifikácii strelil sedem gólov. Svoj prvý reprezentačný gól strelil práve proti Slovensku v roku 2006 a stal sa najmladším strelcom reprezentácie Walesu v histórii.

Posledné výsledky Walesu v prípravných zápasoch určite vytvorili vrásky na čele trénera Colemana. Draci prehrali na pôde Ukrajiny 0-1 a minulý týždeň prišla hladká prehra rozdielom triedy 0-3 vo Švédsku. Wales vyhral iba jediný zápas z posledných siedmich, aj to iba 2-0 proti Andorre.

 



SLOVENSKO

 

Rovnako ako náš dnešný súper, aj Slovensko zažije premiéru na majstrovstvách Európy. Na záverečný turnaj sme postúpili z druhého miesta skupiny C, v ktorej sme z 10 zápasov dokázali vyhrať sedem. Z prvého miesta postúpili Španieli.

Napriek domácej bezgólovej remíze v poslednom prípravnom zápase proti Severnému Írsku odcestovali naši chlapci na Euro 2016 v skvelej forme. Koncom mája sme dokázali poraziť Nemecko na jeho štadióne 3-1, čo určite dodalo našim reprezentantom poriadnu dávku sebavedomia. Celkove sme nenašli premožiteľa už v posledných ôsmich zápasoch.

Hlavný tréner Ján Kozák by na hrot útoku mohol postaviť Adama Nemca alebo Michala Ďuriša. V základnej zostave sa určite objaví aj záložník Juraj Kucka z milánskeho AC, ktorý je platným hráčom jak v útoku tak aj v obrane.

 

Najväčšou hrozbou pre súperov by mal byť stredopoliar Neapolu Marek Hamšík, ktorý v kvalifikačných zápasoch strelil päť gólov.

 

Predpokladaná zostava Walesu

 

img

 

Základná zostava Slovenska

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona