Wales krok od postupu na ME, opäť úradoval Bale

NETKY.SK • 4 September 2015, 10:05 • 2 min
Wales krok od postupu na ME, opäť úradoval Bale

NIKÓZIA - Matematika nepustí - ak futbalisti Walesu zvíťazia v nedeľňajšom domácom súboji proti Izraelu v rámci kvalifikácie ME 2016, postúpia premiérovo na kontinentálny šampionát do Francúzska.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Chrisa Colemana zvíťazili vo štvrtkovom dueli na Cypre 1:0 a so sedemnástimi bodmi sa udržali na čele B-skupiny. Druhí Belgičania majú o tri body menej, o ďalšie dva zaostávajú tretí Izraelčania.

 

Walesania už po marcovom triumfe 3:0 v Izraeli dosiahli, že prvýkrát za ostatných 40 rokov neprehrali v kvalifikácii päť po sebe idúcich stretnutí. V júni proti Belgičanom (1:0) aj vo štvrtok na Cypre tento počin ešte vylepšili a právom majú smelé plány premiérovo postúpiť na európsky šampionát.

 

Kouč Walesu Coleman po stretnutí krotil optimizmus. "Pri pohľade na tabuľku sme jedno víťazstvo od Francúzska. Čísla sa nedajú prehliadnuť, ale sľubujem vám, že moji hráči sa o tom ešte ani raz nezmienili. Kráčame po našej vlastnej ceste, máme vlastnú štruktúru a plán. Získali sme tri body. To je všetko, na čom momentálne záleží. Hráči preukazujú, ako chcú vyhrávať za Wales," cituje oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) slová 45-ročného rodáka zo Swansea.

 

Walesania neboli počas duelu v Nikózii dominantnejším mužstvom. Mali však vo svojom strede rozdielového hráča Garetha Bala, ktorý opäť potvrdil nenahraditeľnosť pre svoj národný tím. Hráč Realu Madrid si v 82. min nabehol na center Jazza Richardsa a krásnou hlavičkou strelil jediný gól stretnutia.

 

V doterajšom priebehu kvalifikácie má z deviatich waleských gólov až osem Balovu pečať - šesť strelil a dva pripravil svojim spoluhráčom. "Bolo to viac ako náročné, ale napokon sme boli schopní splniť náš cieľ a udržať sa v skvelej pozícii. Cítili sme, že šanca príde. Vedeli sme, aké sú naše možnosti a čo musíme urobiť," cituje britský Mirror slová 26-ročného Bala, ktorý proti Cypru dosiahol 18. reprezentačný gól.

 

Mimochodom, prvý presný zásah v drese Walesu zaznamenal 7. októbra 2006 v zápase kvalifikácie ME 2008 proti Slovensku (1:5) ako 17-ročný mladík v čase, keď ešte zvykol nastupovať ako ľavý obranca.
"Máme tú česť sledovať najlepšieho hráča, aký kedy hrával vo waleskom drese. Pevne verím, že Garethov gól nás pošle na ME," vyhlásil niekdajší reprezentant Robbie Savage.

 

Najväčším historickým úspechom územia patriaceho pod Veľkú Britániu je účasť na MS 1958 vo Švédsku. Walesania vtedy postúpili do štvrťfinále, v ktorom podľahli po góle Pelého neskorším majstrom sveta z Brazílie (0:1).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies