Wagnerov Blúdiaci Holanďan v priamom prenose z Londýna v slovenských kinách

NETKY.SK • 16 Február 2015, 09:58 • 2 min
Wagnerov Blúdiaci Holanďan v priamom prenose z Londýna v slovenských kinách

BRATISLAVA - Operu Richarda Wagnera Blúdiaci Holanďan v spracovaní londýnskeho Royal Opera House možno vidieť aj na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Operu prinesie v priamom prenose 24. februára sieť kín na Slovensku. Ako ďalej informovala Barbora Drobná zo spoločnosti Cinemax, Wagnerovo prvé veľdielo rozvíja témy večného zatratenia a spásy, ktoré skladateľa fascinovali po celý život. Blúdiaci Holanďan je príbehom kapitána núteného brázdiť moria na večnosť, až kým ho neoslobodí pravá láska dobrej ženy a osamelého dievčaťa, ktoré túži po jeho záchrane. "Moderná inscenácia Tima Alberyho z roku 2009 je ideálnym odrazovým mostíkom, na ktorom Bryn Terfel ako Holanďan a Adrianne Pieczonka ako vizionárska Senta dajú nádej ich vášni a v nehostinnom svete bojujú za spásu. Orchester bude dirigovať Andris Nelsons," priblížila inscenáciu Drobná. Podrobnosti možno nájsť na https://www.cine-max.sk a v kinách v Banskej Bystrici, Košiciach, Nitre, Poprade, Trenčíne, Trnave a Žiline.

 

Kiná uvedú až do júla, teda v sezóne 2014/ 2015 v rámci filmových sekcií Artmax balet a Artmax opera i ďalšie prenosy či záznamy najmä z Royal Opera House v Londýne, napríklad 17. marca balet Labutie jazero a 1. apríla operu dramatika a režiséra Bertolta Brechta a skladateľa Kurta Weilla Vzostup a pád mesta Mahagonny. Obe diela si diváci pozrú v priamom prenose z Royal Opera House v Londýne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona