WADA poverila Britov riadením ruského antidopingového programu

NETKY.SK • 10 Február 2016, 15:32 • 2 min
WADA poverila Britov riadením ruského antidopingového programu

MONTREAL - Antidopingový program v Ruskej federácii bude dočasne riadiť britská agentúra UK Anti-doping. Poverila ju tým zastrašujúca Svetová antidopingová agentúra (WADA).

slovakia

left justify in out

Ruský program prechádza reformou po minuloročnom odhalení krytia pozitívnych prípadov štátnymi inštitúciami. Do aféry bola zapletená aj Ruská antidopingová agentúra (RUSADA), ktorú v novembri WADA suspendovala, a laboratórium v Moskve, ktorému odobrala akreditáciu oprávňujúcu analyzovať vzorky športovcov.

 

Ruskí atléti majú na neurčito zakázanú účasť na medzinárodných podujatiach vrátane olympijských hier, podmienkou zrušenia trestu je aj rozsiahla reforma boja proti dopingu. Aj keby Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) sankcie odvolala, každý ruský atlét sa bude musieť podrobiť najmenej trom kontrolám, aby si mohol znova merať sily so zahraničnou konkurenciou.


UK Anti-Doping bude podľa WADA viesť cielené testovanie podložené informáciami z vyšetrovania. Podliehať mu budú všetci ruskí športovci, nie iba atléti. Výsledky sa dostanú do rúk nezávislého orgánu pod kuratelou WADA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies