WADA po hackerskom útoku ubezpečila športovcov, že jej systém je už bezpečný

NETKY.SK • 28 September 2016, 18:35 • 2 min
WADA po hackerskom útoku ubezpečila športovcov, že jej systém je už bezpečný

PARÍŽ - Svetová antidopingová agentúra (WADA) v stredu uistila športovcov, že napriek nedávnym hackerským útokom je jej elektronická databáza bezpečná.

slovakia

left justify in out

Hackerská skupina s názvom Fancy Bears sa nabúrala do systému ADAMS, aby zverejnila dôveryhodné zdravotné záznamy niekoľkých svetoznámych športovcov na čele s tenistkou Venus Williamsovou, trojnásobným víťazom Tour de France Chrisom Froomeom či olympijskými medailistami Bradleym Wigginsom a Mo Farahom.

 

WADA verí, že k tomuto ataku prišlo cez e-mailové schránky. "Keď sa pozriete na to, čo sa stalo, zistíte, že do systému WADA sa nikto nedostal. Vykradnuté dáta boli veľmi špecifické, slúžili len pre olympijské hry v Riu de Janeiro. V našom systéme máme desiatky miliónov športovcov, ale tí môžu byť absolútne pokojní. Hackeri sa dostali len do frakcie systému ADAMS," zdôraznil riaditeľ WADA pre výskum Olivier Rabin.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona